Hovudside

Er noen blomster eller planter ikke trygt for hunder å spise?

by Walther

Er noen blomster eller planter ikke trygt for hunder å spise?

Mange vanlige innendørs og utendørs planter og blomster er usikre for en hund å spise. Unngå disse typer planter i ditt hjem og plenområde. Inntak av visse typer planter eller blomster kan resultere i koma og død. Andre kan føre til gastrointestinale plager og andre typer problemer som krever medisinsk intervensjon.

Potteplanter


Vanlige potteplanter giftig for hunder er de engelske eføy, fred lilje, pothos og Schefflera. Engelsk eføy er også kjent som kjæreste, California, breen og forgrening eføy. Ved svelging, resulterer det i magesmerter, oppkast, økt spyttsekresjon og diaré. Fredsliljer og Schefflera planten inneholder kalsium oksalat krystaller. Dette resulterer i oral irritasjon, oppkast, overdreven sikling, svelgeproblemer og intens svie og irritasjon av lepper, munn-området og tungen. Pothos forårsaker irritasjon mekanisk og hevelse i munnen vev og deler av mage-tarmkanalen. Hunden trenger ikke å innta den pothos anlegget; ganske enkelt å tygge på anlegget kan føre til irritasjoner.

Utendørs planter


Krysantemum, Kalachoe, Cyclamen og amaryllis planter er utrygt for hunder å svelges. Den Cyclamen planten inneholder cyclamine, spesielt på plantens rot del. Gang inntatt, produserer anlegget gastrointestinal irritasjon og oppkast. Det kan føre til døden. Den kalanchoe planten inneholder komponenter som produserer gastrointestinale uro også. Det kan også være skade hjertet, og påvirke hjerterytmen og hastighet. Giftstoffer fra amaryllis anlegget kan føre til oppkast, diaré, magesmerter, diaré, økt spyttsekresjon, skjelvinger og anoreksi.

Busker eller busker


Busker som er giftige for hunder inkluderer barlind, azalea og rhododendron og trinse. Ricin er en svært giftig protein som finnes i castor bønne busker som produserer sterke magesmerter, oppkast, diaré, sikling, sterk tørste, svakhet og tap av matlyst. Alvorlige tilfeller føre til dehydrering, skjelvinger, muskelrykninger, kramper, koma eller død. Taxine er et toksin til stede i barlind busker. Det fører til symptomer i sentralnervesystemet, som for eksempel skjelving, pustevansker og mangel på koordinering. Barlind fører også til gastrointestinal irritasjon og hjertesvikt. Asalea og rhododendron busker inneholde grayantoxins. Dette toksinet resulterer i oppkast, diaré, sikling, svakhet og depresjon. Alvorlig azalea forgiftning kan føre til koma og død av hjerte-problemer.

Andre giftige elementer


Marihuana eller Cannabis sativa inntak kan føre til depresjon av sentralnervesystemet og en mangel på koordinering. Den produserer også sikling, oppkast, diaré, økt hjertefrekvens, og selv beslag og koma. Alkoholholdige drikkevarer kan føre til død hos hunder. Det kan også føre til forgiftning eller koma. Hunder bør ikke spise fett avskjær fra middagsrester; Dette kan føre til pankreatitt i hjørnetenner. Rått kjøtt kan gi oppkast og diaré fordi det kan inneholde bakterier som E. coli og salmonella.