Hovudside

Er det et frukttre som Bears mer enn én frukt?

by Walther

Er det et frukttre som Bears mer enn én frukt?

Det er fullt mulig å vokse mer enn ett utvalg av frukt på en enkelt tre gjennom en prosess som kalles pode. Pode er den mekaniske prosessen med å bli rotstokken av en type anlegg med spesielt forberedt tre av en annen kompatibel plante.

Sitrustrær


Planter som er fundamentalt forskjellig fra hverandre, kan ikke podet, men lignende anlegg kan vanligvis settes sammen. Denne prosessen blir vanligvis brukt til å dyrke ett eller flere forskjellige varianter av sitrus på et enkelt tre.

Prosessen


For å bli med et appelsintre med en sitron tre, typisk en pode kutt kjent som en "T" kutt er gjort i barken av sitron treet. Dette utsetter et lag av celler som kalles den cambia. Neste, en forkortet og formet sitron gren, kjent som en ætling, er satt inn i "T" klipp og festet på plass.

Skill Påkrevd


Profesjonelle grafters bruke spesialiserte og steriliserte verktøy for å produsere de grafts og må lære seg å fungere svært raskt siden alle viktige cambia lag under barken kan tørke ut veldig raskt. Når det tørker, blir transplantatet dømt til å mislykkes.

Grunner til Graft


Mens produsere mange forskjellige typer frukt på et enkelt tre eller vintreet er ett formål pode, er det ikke den eneste. Innpoding frukttrær og ranker gjøres vanligvis for å produsere ønskelige varianter av frukt som ikke kan vokse kraftig på egenhånd. I stedet blir de podet til rotstokken av en heartier plante så bare den nye varianten av frukt er produsert.

Mulighetene


Dyktige grafters har vært kjent for å produsere fire eller flere varianter av sitrusfrukter på en enkelt rotstokken.

Andre frukttrær


Pære, eple, avokado og andre trær har blitt podet å produsere ulike varianter av den samme frukten.