Hovudside

Blomster som lukter syriner

by Walther

Blomster som lukter syriner

Den lilla har en av de mest gjenkjennelige luktene i hagen. Utallige produsenter har forsøkt å gjenskape duften av syrin i form av parfyme eller stearinlys. Men i hagen, lilla kan ikke reproduseres. Ingen blomst lukter akkurat som syrin. Selv duft kan være subjektive, noen få blomster er lik den lilla i duft, eller "lilla-parfymert."

Roses: Charles Rennie Mackintosh og Mayflower


Roses har en unik duft alle sine egne, og er en av de få blomstene til rival syrin i lukte appell. Som vin, roser har subtile undertoner av forskjellige dufter, som for eksempel musk, vanilje og lilla. To rosesorter med en duft som ligner på den lilla er Charles Rennie Mackintosh og Mayflower.

Charles Rennie Mackintosh er en engelsk rose. Disse rosebusker pleier å være full, og vokser som en busk, noe som gjør en ideell grensen. Blomstene er en støvete rose farge og cup-formet med mange kronblad. Mayflower, også en engelsk rose, er en rosa rose med en subtil lilla duft. Begge blomstene vokser i fullt solen. Duften av en rose er sterkere når blomsten er omtrent halvveis åpen, ifølge Rose Hage Made Easy, og i morgen på varme solfylte dager.

Duftende Abelia


Duftende Abelia, eller Abelia mosanensis, er en semi-eviggrønn busk som vokser i delvis eller full solen. Små rosa blomster blomst på lang bue stammer i sommer. Disse blomstene har en sterk lilla duft, ifølge Crescent Bloom. Denne busken vil vokse til ca 6 meter høy og bred i United States Department of hardførhet soner 5 til 9. Etter at blomstene har fylt din hage med sin lilla duft, bladene vil slå en strålende oransje, utlån fall farge til landskapet.

Orchid: Oncidium incurvum


Oppkalt etter sin bøyde eller buede kronblader, har denne orkide en søt lilla duft. Orkideer er en eksotisk utseende blomst som blomstrer langs en lang bue stilk. Denne arten er innfødt til Nicaragua og Mexico, og vil blomstre i sommer og høst, ifølge orkidéarter. Blomstene av Oncidium incurvum nå ca 1 1/2 inches over, og er hvite og fuchsia med en gul hals. Orkideer er vanligvis dyrkes som potteplanter med lyse, indirekte lys.

Petrocallis pyrenaica Cruciferae


Petrocallis er en lavtvoksende staude innfødt til fjellene i Europa. Lilla eller hvite blomster dekke dette anlegget om sommeren og slipper en duft som ligner på syriner og honning. Petrocallis vokser i full sol, og vil klamre seg til sprekker mellom steiner og deksel svaberg med sin tette løvverk og duftende blomster. Dette anlegget er ikke lett tilgjengelig på lokale barnehager som, ifølge Mountain Flora, ser det bedre i naturen enn i en domestisert hage innstilling.