Hovudside

Fakta om Oak Trees

by Walther

Fakta om Oak Trees

Eik trær er en vanlig type av tre som finnes i flere ulike varianter rundt om i verden. De mer enn 400 arter av eik omfatter planteslekten Quercus. Oaks ofte vokser vilt, men er også ofte plantet som en del av landskaps eller skogplanting.

Klassifisering


Eiketrær er innfødt til Europa, Asia, Nord-Amerika og Sør-Amerika. I Asia, en eviggrønn variasjon fra subgenus Cyclobalanopsis eksisterer, mens alle andre eiketrær kommer direkte fra Quercus slekten. De mange forskjellige arter av eik utmerker seg ved sin størrelse, sine blader og hastigheten som de vokser. Alle disse eiketrær produsere karakteristiske eikenøtter som er den enkleste måten å identifisere dem i naturen.

Bruksområder


Oaks er kjent for å gi skygge med sine brede blader og tett struktur. Av denne grunn er de en favoritt for parker og verft. Tre av eiketrær er veldig sterk og ofte har et korn mønster som gjør det nyttig i snekring og andre former for bygging. Eik er blant de mest brukte skogen i produksjon av møbler. I århundrer ble det også brukt i bygging av skip. Eik fat er også brukt i destillering av visse vin og brennevin, og produserer en behagelig smak i sluttproduktet.

Voksende Krav


Eiketrær er generelt solid og kan dyrkes i en rekke klima. Uansett hvor de er dyrket, eik tendens til å konsumere store mengder vann, med modne trær noen ganger absorbere mer enn 50 liter vann hver dag. Oaks krever også moderate til høye nivåer av solen. Næringsstoff omfatter magnesium, kalsium og kalium, samt proteiner fra elementer som svovel, nitrogen og fosfor.

Oak Sikkerhetsproblemer


Totalt sett, eiketrær er svært motstandsdyktig mot insekter og sykdommer. En mugg kjent som Sudden Oak Døden er en trussel, som kan infisere og drepe et eiketre i løpet av noen dager. Varianter av Dutch Elm sykdom kan også påvirke visse typer eiketrær. Som de fleste trær med lange lifespans, eiketrær er også utsatt for råte røtter som over tid kan gjøre et tre ustabil og utgjør en fare for nærliggende boliger eller andre strukturer. Noen sommerfugler også bruke eiketrær som et sted for deponering deres larver, men med mindre klekke avkom konsumere en stor del av treets forlater eik er vanligvis upåvirket.

Symbolsk Bruk av Oak Trees


Eiketrær er funnet gjennom ulike kulturer som viktige symboler. Mange europeiske land bruker eiketreet som en "nasjonal tree" utpeke styrke og lang levetid. Spesifikke eik varianter blir brukt som "state treet" av flere amerikanske stater hvor de er innfødt som New Jersey, Illinois og Georgia. De gamle grekerne knyttet eiketreet med sine guden Zevs og eik er referert til flere ganger i Bibelen.