Hovudside

Hvordan Grow Pine Trees fra borekaks

by Walther

Furutrær er kjegle-bærende evergreens som kan variere i høyde 25-150 meter. Det finnes mer enn 100 arter av furutrær, som vokser over hele USA. De kan dyrkes ved stammen borekaks tatt fra en eksisterende treet. Suksessraten for å spre furutrær med borekaks er ikke så høy som med andre planter som busker og blomster. Hvis du ikke lykkes første gang, ikke være skuffet, og ikke nøl med å prøve igjen. Kunnskap om riktig miljø for å heve borekaks og om hvordan man skal ta vare på dem vil øke din suksess rate.

Bruksanvisning


•  Ta en 6- til 10-tommers hardwood skjæring fra furutreet i vinter når det er sovende. Grenen bør være moden, men fra bare den siste års vekst. Skjær fra spissen av den grenen. Skjære må være fra en gren som er sunn og sykdom gratis.

•  Strip omtrent en tredjedel til halvparten av skjære nåler fra bunnen av stammen. Dypp omtrent en tomme av basen i en rooting hormon og trykk av overflødig hormon.

•  Fyll en gryte med halv perlite og halv torv. Dette vil gi en fast forankring medium med god drenering. Stikke skjære inn i potting mix om lag en tredjedel av sin lengde. Fjern eventuelle nåler som berører jorda.

•  Mist furu skjæring og legg en plastpose over det å holde det fuktig. Hold rooting medium og kutte fuktig, men ikke gjennomvåt til skjære slår rot.

•  Plasser skjære i en kald ramme eller i et annet beskyttet kjølig område til roten. Holde den ut av direkte sollys. Rooting kan ta mer enn et år for furutrær, så vær tålmodig og holde skjæring fuktig. Når det begynner å spire ny vekst på egen hånd er den klar til å bli transplantert til en ny pott for dyrking.