Hovudside

Slik Seal betonggulv med høyt fuktighetsinnhold

by Walther

Slik Seal betonggulv med høyt fuktighetsinnhold

Betonggulv krever jevnlig vedlikehold hvis du vil at de skal vare lenge mens de fortsatt ser sitt beste. Tetting gulvet gjør det enklere å rengjøre samtidig beskytte betongen mot skader fra vann eller støt. Forseglingen hindrer også betongstøv fra å spre seg gjennom et rom, og det fyller porene i betongen slik at fuktighet ikke kommer opp fra undersiden av skive. Hvis betonggulvet er fuktig på grunn av høy luftfuktighet eller nylig vann eksponering, tørk det så grundig som mulig før du forsegle det.

Bruksanvisning


•  identifisere kilden til fuktighets oppbygging. Eventuelle lekkasjer som påvirker gulvet trenger reparasjon før du kan gå videre. Høy luftfuktighet bør motvirkes med en avfukter mens du arbeider for å hindre vann fra å komme under fangstskuta som du bruker den.

•  Vask gulvet med varmt vann og et mildt vaskemiddel. Flere dråper flytende oppvaskmiddel er nyttig for dette fordi oppvaskmiddel er skånsom samtidig arbeider som en antidirt og antigrease agent. Tørke gulvet grundig ved enten å kjøre et håndkle over det og la det lufttørke eller ved å plassere vifter på den for å akselerere prosessen.

•  Fjern eventuelle rustflekker fra betong, ved hjelp av en rust fjerning agent. Skrubbe den inn flekkene med en skurebørste og deretter skylle den ut igjen når flekker fjernes. Noen flekker som er på betongen vil bli låst i det når du forsegle gulvet, så det er best å få gulvet så rent og flekkfritt som mulig.

•  Bruk en mopp å bruke sealer til gulvet når det er fullt ren og tørr. Begynn i et hjørne av rommet og jobbe bakover mot døren, slik at du ikke trenger å gå over sealer, som både er svært glatt og sannsynlig å beholde overføringene.

•  Påfør et andre strøk når første strøk er tørt. Noen selfangere anbefaler å vente en uke før du påfører andre strøk, mens andre lar deg gjøre det i løpet av få timer. Følg alle instruksjonene på beholderen for de beste resultatene.

Tips og advarsler


  • Voks gulvet når de to strøk med sealer har fullt tørket for ekstra glans og fuktighet beskyttelse. Tre strøk av voks på to strøk med sealer vanligvis gir de beste resultatene og en langvarig fuktsperre.