Hovudside

Slik Care for Pomegranate frukttrær

by Walther

Slik Care for Pomegranate frukttrær

Native til Sørøst-Europa og Asia, granatepler trives i varme, tørre klima i Arizona og sørlige California. De vokser så langt nord i USA som Utah og Washington, men sjelden bære frukt i disse områdene. Granatepler har få voksende krav og bære frukter to til tre år etter planting. De store, rødlige frukter lagre godt under kjøling og er fylt med hundrevis av spiselige frø.

Bruksanvisning


•  Plant granatepler i den mest solrike stedet i hagen din. Grav et hull så dypt og litt bredere enn plantens rootball. Fjern forsiktig anlegget fra sin pott og plasser den i hullet. Måke jord tilbake i hullet og trykk hardt ned for å fjerne eventuelle luftlommer.

2 vann din granateple. Granatepler er tørke tolerant, men vil produsere bedre frukt hvis vannet av og til. Vann unge planter umiddelbart etter planting og deretter en gang hver uke i 10 minutter. Etter det første året, vann planter hver to til fire uker. Juster vanning i perioder med kraftig tørke eller kraftig regn (monsoon sesongen). Husk, det er bedre å undervannsgranatepler enn water dem.

•  Gjødsle din granateple i november og mars. Påfør 2 kg. av 8-8-8 gjødsel til bakken rundt granateple, etter anvisningen på pakken. Arbeid gjødselen ned i bakken med en hakke, tar seg ikke å forstyrre granateple røtter. Vann anlegget i 10 minutter for å aktivere gjødsel.

•  Beskjær din granateple tilbake når anlegget er to meter høy. Granatepler er busk-aktig busker, sende opp mange suckers fra bakken. Skjær tilbake alle suckers, men én sterk en. Dette blir din viktigste bagasjerommet. Deretter beskjære om våren for å fjerne eventuelle døde tre eller grener som gnisse mot hverandre eller vokse vertikalt. Også fjerne suckers som vokser opp fra bakken.

•  Harvest-frukt ca fem til sju måneder etter blomstringen. Moden frukt har en metallisk lyd når tappet.

Tips og advarsler


  • Frukt slipp er vanlig i løpet av de første to-tre årene av anleggets levetid. Overwatering eller overdreven gjødsling fører også frukt slipp.
  • Granatepler har spiny grener. Bruk hansker og en langermet skjorte når omsorg for din granateple.
  • Granatepler ikke alltid vokse sant når plantet fra frø. Du kan imidlertid ta stiklinger til å vokse ytterligere trær. Dypp borekaks i en rot hormon og sette dem i en gryte med sandplantejord.
  • Granatepler er selv pollinerende, betyr at de ikke trenger to trær for å sette frukt.