Hovudside

Dutch Elm Fungus

by Walther

Dutch Elm Fungus

Nederlandsk alm sykdom er en ødeleggende sykdom som har drept mer enn halvparten av almetrær i den nordlige USA, ifølge North Dakota State University Landbruk og University Extension. Årsaken til sykdommen er soppen Ophiostoma ulmi, tidligere kalt Ceratocystis ulmi.

Infeksjon


To arter av barkbiller bære sopp og kan infisere trær. De er den alm barkbillen (Hylurgopinus rufipes Eich.), Som er innfødt til Amerika, og de mindre europeiske alm barkbillen (Scolytus multistriatus Marsh.) Trær kan også bli smittet fra rot pode. Soppen infiserer vaskulær (vann dirigering) system av treet.

Symptomer


De første symptomene forårsaket av den nederlandske alm sopp er Wilting, curling og gulfarging av bladene i den øvre delen av treet. Infisert grener og stammer vanligvis utvikle mørke striper av misfarging i de ytre ringene av tre, som du kan se hvis du skjære gjennom og skrelle av barken på et døende gren.

Betraktninger


Den alm mest ødelagt av nederlandske alm sopp er den amerikanske alm. Den sibirske alm er mest tolerante av sykdommen. Store trær infisert av biller kan overleve et par år, viser forverrede symptomer. Trær smittet gjennom rot grafts raskt wilt og dø.