Hovudside

Hvordan du rengjør svarte merker på Carpet

by Walther

Hvordan du rengjør svarte merker på Carpet

Carpet er en finansiell investering. Når svarte merker på teppet, er det dyrt og tidkrevende å shampoo hele teppet for å forsøke å fjerne et farget område. Noen ganger, sjamponering et teppe flekken med en shampooer høster absolutt ingen resultat, eller det kan gjøre en flekk verre. Fettete, oljebaserte flekker har ulike flekk-fjerning metoder enn vannbaserte flekker. Nøkkelen til å fjerne en svart flekk vellykket fra et teppe er å først finne ut hva slags merke det er.

Bruksanvisning


Fjerne oljebaserte Flekker


•  Blot en oljebasert beis med et håndkle, absorberende så mye av oljen fra bunnen av flekken som mulig. Arbeid håndkleet fra utsiden av flekken på innsiden som du blot væsken.

•  Bland sammen i en bolle 1/4 ts. av klar hånd oppvaskmiddel med en kopp vann. Bruk en skje til å røre disse to ingrediensene sammen.

•  Fukt vaskeklut med litt av blandingen og dempe teppe flekken med mettet klut. Tørk fibrene nøye, arbeider dem fra utsiden i. Vær forsiktig med å skrubbe teppet.

•  Skyll området med rent, varmt vann ved å bruke vann direkte på flekken. Teppet bør dempes, ikke mettet. Plassere et håndkle på farget området og blot.

•  Skyll og blot til hånden oppvaskmiddel er fjernet og til flekken er borte. Bruk rene håndklær eller vaskekluter, hvis nødvendig, til teppe tørker. Hvis flekken er motstandsdyktig og er fortsatt tydelige på teppet, på nytt rengjøringsblandingen.

Fjerne vannbaserte Flekker


•  Blot og bruke oppvaskmiddel som med oljebaserte flekker.

•  Mix 2 ss. ikke-blekende ammoniakk med 1 kopp med varmt vann, hvis flekken er en vannbasert beis, og ikke fjernes ved de oljebaserte fjerning teknikker. Blot ammoniakkoppløsning i en klut, så blotting flekken, som arbeider fra utsiden til innsiden av flekken.

•  Bland 2 kopper vann med en kopp hvit eddik i en bolle, for vannbaserte flekker som ble behandlet med ammoniakk. Denne blanding vil nøytralisere ammoniakkløsning. Fukt en vaskeklut med denne blandingen, og deretter blot flekken med kluten, jobber fibrene i flekken utenfra.

Tips og advarsler


  • For små oljebaserte flekker som er for liten for en klut bruk, kan du blande 1/4 ts. av klart hånd oppvaskmiddel og en kopp vann, og bruke en pipette til å slippe blandingen på den lille oljebeis. Fortsett med de andre trinnene som beskrevet.