Hovudside

Hvordan håndtere Cypress tre frø

by Walther

Hvordan håndtere Cypress tre frø

Sypresser er høye evergreens som har livslengde på mer enn 100 år i mange steder. Ulike typer sypress eksisterer naturlig i myrlendte områder av Sør, høye kanadiske høyder og mange steder i mellom. Sypresser vokse fra frø som dukker opp på grenene innkapslet i baller. Å vite hvordan man skal håndtere disse skjøre sypress frø er første skritt i å vokse en sunn treet.

Bruksanvisning


•  Samle frø i høst. Nappe den modne cypress frukt fra treet før den har en sjanse til å tørke ut. Plasser frukten til side for å gi tilstrekkelig tid for tørking. Når frukten er tørr og litt innskrumpet, forsiktig bryte den fra hverandre for å avdekke sypress frø innenfor. Fjern de enkelte frø fra den tørre frukt skall.

•  Unn sypress frø ved å plassere dem i en grunn skål og dekker dem med etylalkohol. Tillate frøene til å forbli i alkohol i ca fem minutter. Skyll frøene for å fjerne alle spor av alkohol og sett dem til side.

•  stratify dine sypress frø før planting. Seed lagdeling krever kjølige temperaturer for å gi en mulighet for dvalen. Forbered deg på stratifisering ved å plassere noen torvmose i vann før det er grundig fuktet. Klem ut overflødig vann slik at torvmose er bare litt fuktig å ta på.

•  Forbered en liten beholder å holde frø under lagdelprosessen. Et stoff beholder, for eksempel cheesecloth, fungerer godt til å inneholde dine sypress frø i denne fasen. Lag dine sypress frø mellom fuktig torvmose og Vikle bunten med cheesecloth. Plasser lille bylten i en plastpose eller container for å holde på fuktigheten. Plasser frøene i et kjølig, mørkt sted i minst 60 dager å fullføre lagdeling.

•  Plant dine stratifisert frø i små torv potter for enkel transplantasjon senere. Bruk jord fjernes fra samme område man høstet frøene for optimal suksess. Sypresser vokser naturlig i jord som inneholder tilfredsstillende næringsbehov. Sørg for tilstrekkelig vann og sollys under frø spiring.