Hovudside

Fakta om Nepenthes rafflesiana

by Walther

Fakta om Nepenthes rafflesiana

Nepenthes rafflesiana plantene vokser lysegrønne til kremfargede vaseformede strukturer kalt mugger eller traps.The mugger er stripete og flekket med mørk rød til lilla farge. Nepenthes rafflesiana planter varierer fra noen få inches høy til et gigantisk utvalg som produserer mugger en fot høye. Nepenthes rafflesiana er en kjøttetende plante som lever av insekter ved å oppfordre dem til sine mugger, hvor insektene blir fordøyd. N. rafflesiana er en av de enkleste kjøttetende planter til å vokse.

Stell og Næringsstoffer


Nepenthes rafflesiana planter er innfødt til tropiske lavlandet i Borneo, Malaysia, Singapore og Sumatra. De krever lyse, men diffust sollys og en voksende medium som tillater fullstendig drenering. Selv om disse plantene trives i fuktige omgivelser, slik at de kan stå i vann kompromitterer deres helse og kan drepe dem. Bland 60 prosent lang fiber Sphagnum mose og 40 prosent perlitt for en god voksende medium. Pot dine N. rafflesiana planter i potter med god drenering som orkide potter. Gjødsle N. rafflesiana ved å blande 1/4 teskje av gjødsel med 1/4 teskje av syrlig plante mat i én liter flaskevann. Bland godt og dryss gjødsel løsning over hver plante. Gjødsle N. rafflesiana plantene en gang i måneden eller etter behov.

Klimaforhold


Nepenthes rafflesiana planter foretrekker temperaturer mellom 75 og 95 F, men kan overleve kjøligere netter hvis ikke utsettes for frost. N. rafflesiana bør ikke plasseres i direkte sol, fordi det vil skade mugger og andre deler av anlegget. Amatører ofte dyrke disse plantene i terrarier med full-spektrum belysning. Dette gjør det mulig å regulere temperaturen og luftfuktigheten og inneholder insekter heldige nok til å unnslippe N. rafflesiana er mugger. Disse plantene kan også dyrkes i veksthus eller utendørs i klima som gir konsekvent tilstrekkelige temperaturer og luftfuktighet.

Live-Mat


N. rafflesiana planter lokke insekter til sine mugger ved væskende en søt nektar som samler på mugger. Denne væsken fordøyer insekter som kommer inn i pitcher. Fôring din N. rafflesiana planter insekter er vanligvis ikke nødvendig, men de kan mates fluer eller andre små insekter fanget i live. Unngå å mate dine N. rafflesiana planter pattedyr kjøtt uavhengig av størrelse. N. rafflesiana planter er ikke utstyrt for å fordøye kjøtt, som vil råtne innenfor plantenes mugger og forårsake en stygg lukt. Nepenthes planter kan dø som følge av bakterier vokser fra ufordøyelige kjøttpartikler.

Kjøttetende plante Hobby


Entusiaster av kjøttetende planter kan bli samlere av flere varianter av Nepenthes og andre kjøttetende planter. Klubber dedikert til kjøttetende planter har planlagt møter og sponsorsalg og utstillinger av N. rafflesiana, Venus fly feller, og mindre vanlige typer kjøttetende planter. Fordelen med å koble med samlere av kjøttetende planter blant annet fastsette kilder borekaks og nye anlegg, samt lære fra etablerte voktere av N. rafflesiana og beslektede planter. Online leverandører av kjøttetende planter selger også forsyninger som potting medier, gryter og levende mat for kjøttetende planter.