Hovudside

Er en Apple en sitrusfrukt?

by Walther

Er en Apple en sitrusfrukt?

Sitrusfrukter kommer fra blomstrende trær og busker som er medlemmer av Citrus slekten. Sitrusfrukter er kjent for sin aroma, saftighet og surhet. Epler er ikke sitrusfrukter. De er pomaceous frukt og er medlemmer av rosefamilien.

Identifikasjon


Pomaceous frukt er tilbehørs frukt, noe som betyr at frukten selv ikke er i sin helhet hentet fra blomsten eggstokk. Disse fruktene er vanligvis kjøttfulle og har en søt smak. Eplet er det mest kjente eksempelet, men andre eksempler er pærer og loquats.

Typer


Sitroner (Citrus liman), lime (Citrus aurantifalia), appelsiner (Citrus sinensis), grapefrukt (Citrus Paradisi) og mandariner (Citrus reticulata) er alle medlemmer av Citrus slekten. De varierer i smak fra søt til surt.

Beskrivelse


Sitrusplanter vanligvis vokser som busker eller trær og kan nå opp til 49 meter i høyden. De har mørke grønne blader og har ofte skarpe pigger langs greinene. Blomstene er generelt liten, hvitt og sterkt aromatisk. Sitrus planter har en tendens til å hybridisere, og det er mange arter, krysninger og sorter.