Hovudside

Hvordan oppdage Indoor Air Pollution

by Walther

Hvordan oppdage Indoor Air Pollution

Som offentlig bevissthet om farene ved innendørs luftforurensning øker, øker folks behov for å være i stand til å oppdage det i sine egne hjem. Med vanlige husholdningsartikler, og ved hjelp av minst en annen person, kan du utføre en enkel test som vil gi deg en grunnleggende idé om kvaliteten på luften du puster. Gjenta testen i løpet av året kan gi deg en indikasjon på hvordan nivået av innendørs luftforurensning er i bedring. Bruk den som et referansepunkt i arbeidet med å skape et miljø med ren luft.

Bruksanvisning


•  Gjør rommet du kommer til å oppdage innendørs luftforurensning i så mørkt som mulig ved å slå av alle lysene, stenge noen dører og dekker vinduene. Én person skal være ansvarlig for å holde lommelykten og den andre personen kan gjøre observere med forstørrelsesglass. Peke lommelykt strålen mot midten av rommet.

•  Bruk forstørrelsesglasset for å se partiklene i luften. Hold plakat bord opp under lysstrålen for å hjelpe deg å oppdage partiklene. Registrere eventuelle observasjoner om størrelse, forskjellige typer og mengde av partiklene. Du kan oppdage at du ikke har en overflod av innendørs luftforurensning, eller du kan finne at giftstoffer som sigarettrøyk, eller for mye støv, har sneket seg inn i din pusterom.

•  Gjenta prosessen peker lommelykten mot taket og deretter mot gulvet for å finne ut hvor det finnes jo større andel av luftforurensning i hjemmet ditt. Vanligvis vil du finne at flertallet av innendørs luftforurensning ligger i midten av rommet. Hvis du utfører testen nær dører og vinduer, fyller du finne at partiklene tynne ut jo nærmere de er til kilder til frisk luft.

•  Utfør testen igjen etter at du har tatt skritt for å forbedre unødvendige skadelige giftstoffer fra hjemmet ditt. Selv om det ikke er en sofistikert metode for å påvise innendørs luftforurensning, er det en effektiv utgangspunkt som kan gi deg med målbare resultater.

Tips og advarsler


  • Du kan bidra til å redusere innendørs luftforurensning i hjemmet ditt ved å gjøre enkle ting som å kjøpe en luftfiltreringssystem og bruk av ikke-giftige rengjøringsmidler.
  • Denne testen for å påvise innendørs luftforurensning er bare ment å gi deg et utgangspunkt som du kan gå videre. Overvåking skadelige stoffer som karbonmonoksid, eller mugg, krever installasjon eller bruk av spesialisert utstyr, eller kits. Søke profesjonell hjelp hvis du tror store endringer må gjøres for å forbedre kvaliteten på luften i hjemmet ditt.