Hovudside

Hvordan å klatre i trær med et tau og klatresele

by Walther

Hvis du trenger å klatre i trær for jobben din (eller hvis du bare er interessert i treet klatring), kan det være lurt å lære å bruke et tau og klatresele. Et tre-klatresele gir mer støtte enn en stein-klatresele. Hensikten er å komme inn i trærne og se utsikten derfra. Du kan bestemme seg for å sitte i trærne i timevis og nyte utsikten.

Bruksanvisning


•  Velg riktig treet for ditt nivå. Treet bør være sunn og minst 18 inches i omkrets. Hvis du velger et sykt eller dødt tre, sjansene for å falle er stor. Treet har også å ha filialer lave nok for din første tau å nå.

•  Sjekk å se om det finnes potensielle farer som lurer i treet du ønsker å klatre. Hvis et tre har hatt lyn streik det, er det et dårlig tegn, fordi grenene opp på toppen kan være død. Se etter ytre farer som kraftlinjer; klatrer ikke nær dem.

•  Bruk dobbel tau teknikk (DRT) for trær opptil 100 meter høye, slik som eik, popler, Maples og furutrær. Med DRT, er du i stand til å kutte ned eller helt eliminere noen drag på tauet. DRT tilbyr også mer beskyttelse fordi du har ekstra tau.

•  Kast tauet over grenen som du ønsker å klatre. Fest sete på begge sider som en swing. Knyt en Blakes stikk knute. Deretter trekker bare på den ene siden å trekke deg opp. Du bruker føttene til å låse, som kalles selv standplass metoden.

•  klatre i trær høyere enn 100 fot-eksempel trærne, gran og gran-med singelen tau teknikk (SRT). SRT brukes mer i fullstendig lineære ruter og gir god beskyttelse for denne type klatring. For oppstigningen (også kalt jugging eller prusiking), bruk ascenders (enheter som låser på plass og holder vekten når en nedadgående kraft påføres). For nedstigningen, bruker petzl stop, en selvlåsende enhet som stopper eller betydelig bremser ned når håndtaket slippes.

•  Velg verktøy som er bra for din stil av tau klatring, og at du er komfortabel bæring. Foruten din tau og sele, vil du trenge en hjelm og hansker. Det finnes også en rekke forskjellige valgfrie verktøy som du kan kjøpe, for eksempel hengekøyer eller mekaniske tau klatrere. Den grunnleggende utstyr for treet klatring kan koste deg under $ 400.

Tips og advarsler


  • Uansett hvor mye boken læring du har, er det ingenting som trening på jobben. Få riktige leksjoner for å lære forskjellige teknikker før du prøver noe tre klatring på egen hånd.
  • Alltid holde på tau. Du vet aldri når du kan ha til å stige ned i hast på grunn av dyrelivet eller noen andre farer.
  • Ikke være uforsiktig. Du skal gå til høyder som du mest sannsynlig ikke har klatret til før.