Hovudside

Hvordan diagnostisere treet sopp

by Walther

Hvordan diagnostisere treet sopp

Soppinfeksjoner i trær er forårsaket av sopp sporer som fester seg til treet og begynner å vokse. Soppinfeksjoner oftest skje på områder av skade på treet, for eksempel ødelagte grener, huljern eller noen ganger områder av beskjæring. Soppinfeksjoner kan oppstå på bladene på treet samt stammen og grenene. Diagnostisering treet sopp tidlig er avgjørende for å kontrollere den. Hvis den ikke behandles raskt, vil soppen spre seg og kan til slutt drepe treet.

Bruksanvisning


•  Undersøk de skogrike delene av greiner og se etter mørke brune eller svarte flekker på den. De mørke flekker er ofte fuktig å ta på hvis soppinfeksjon er ny. Hvis disse stedene er til stede, betyr det at tilstedeværelsen av en tilstand som kalles sotet canker. Denne tilstanden er også preget av bark som faller ut av treet for å avsløre svarte flekker på underliggende tre.

•  Undersøk topper og bunner i bladene på treet og se etter små svarte soppflekker som indikerer tilstedeværelse av mugg på treet. Disse prikkene ser akkurat ut som mugg som oppstår inne i et hjem eller på våt stoff, slik at de er lette å identifisere.

•  Se på toppen av treet blader for en fin, hvit, pulveraktig stoff som ser ut som melis. Dette er en sopp tilstand som kalles pulveraktig mugg og oppstår i løpet av våren eller høsten når temperaturen er mellom 60 og 80 grader Fahrenheit.

•  Se på den største stammen av treet for tegn på en soppinfeksjon kalt forderve. Canker flekker ofte se ut som humper i treet bark fordi treet forsøker å helbrede seg selv ved å vokse over forderve. Barken er vanligvis delt og svart farget canker tre er synlig under den.

Tips og advarsler


  • Hvis det oppdages tidlig, er de fleste soppinfeksjoner på trær lett behandles ved hjelp av flytende soppmidler.