Hovudside

Red Maple Tree vekstrate

by Walther

Red Maple Tree vekstrate

De innfødte rød lønn (Acer rubrum) vokser til en høyde på 60 til 90 fot. Dens diameter kan nå 30 inches. En kortvarig treet, sjelden lever det lenger enn 150 år, ifølge US Forest Service.

Rotvekst


Den røde lønne produserer en horisontal rotsystem som vokser hovedsakelig i de 10 inches av jord. Taproot av treet vokser ned for bare 1 til 2 inches, og deretter går over til å vokse under overflaten av bakken horisontalt.

Spiring Time Frame


Frøene av den røde lønnetrær modnes fra april til juni. Frøene begynner å spire på å falle fra treet. Spiring begynner i 75 til 80 prosent av frøene innenfor bare 2 til 6 dager etter å ha blitt spredt.

Advarsel


Hvis frøene av den røde lønne ikke får nok lys det første året de ikke vil spire. Spiring kan bli forsinket til neste år når frøene kan motta tilstrekkelig sollys for å oppmuntre frøene til å spire.

Betraktninger


Hvis en rød lønn mottar tilstrekkelig plass og lys, vil vekstraten i gjennomsnitt 2 1/4 inches i diameter over 10 år. I fruktbar bunn-land med den røde lønn som en dominerer løvtre arter, kan oppnås en 3 til 3 1/2-tommers diameter vekst over 10 år. Den rød lønn når full modenhet ved 70 til 80 år gammel.