Hovudside

Hvordan lage en potteplante som ser ut som det kom fra en Florist

by Walther


Potteplanter gjøre store gaver. De lyse opp et rom ved å gi det liv og frisk luft. I stedet for å bruke pengene til å ha en blomsterhandler satt sammen en potteplante, kan potten du anlegget selv for mindre. Ved å legge noen spesielle innslag til din potteplante, kan du gjøre det ser ut som det var satt sammen av en profesjonell. Ta vare på dine egne planter fra begynnelsen, kan du også sikre sin gode helse.

Bruksanvisning


•  Velg en leire potten for anlegget ditt. Det skal være dypt nok til å gi røttene god plass og bred nok til å tillate for enkel vanning. Plast potter, selv om perfekt utilitaristisk, tendens til å se mindre profesjonelle enn leirpotter. For en blomsterhandler-type utseende, velg en terra cotta potten eller en glasert leire potten.

•  Place grus i bunnen av potten for å gi god drenering. Grusen vil holde røttene fra råtnende hvis du water potten.

•  Dekk grus med et par inches av potting medium. Velg en potting medium som passer for din spesielle planten. Sukkulenter trives i en sand potting medium. Tropiske planter krever en mossier potting medium. Plassere anlegget i potten og omslutter den med pottejord. Vanne planten grundig etter at du har plassert den i sin nye potten.

•  Dekk potting medium med tørket spansk mose. Spansk mose gir en potteplante et meget profesjonelt utseende. I tillegg hjelper spansk mose for å holde fuktigheten i jorda, slik at du kanskje ikke trenger å vanne den så ofte.

•  Trim anlegget inn i en behagelig form. Bruk kjøkkensaks kutte tilbake deler av anlegget som har vokst ujevnt. De fleste plantene ser best når de er trimmet symmetrisk, men noen planter, som for eksempel orkideer, ser veldig dramatisk når de er asymmetrisk.

Tips og advarsler


  • Gruppe ulike typer planter sammen i et hjørne av rommet for å gjøre en avtale.