Hovudside

Hvordan Transplant Canna løker

by Walther

Hvordan Transplant Canna løker

Med sine enorme, lyse blomster oppå brede, flate blader, Canna liljer er de tropiske titans av landskapet. Selv CANNA liljer er en plante-det-og-glem-det type anlegg, kan de bli overfylt etter noen år. Når de gjør det, er det lett å dele canna lilje pærer, og transplantere dem til nye områder, eller gi noen bort til venner. Transplant canna lilje pærer på våren, etter siste frost av sesongen.

Bruksanvisning


•  Dig hull for transplanterte CANNA pærer før du begynner. På den måten kan de CANNA pærer bli transplantert raskt og vil ikke tørke ut. Sørg for å velge et område med full sol og godt drenert jord. Canna liljer skal plantes 4 til 6 inches dyp, og 1 til 2 meter fra hverandre, avhengig av variasjon.

•  Legg en håndfull kompost, torv mose eller råtnet gjødsel til hvert hull. Dette er spesielt viktig hvis jorda er dårlig.

•  Velg canna lilje du ønsker å transplantasjon, og kutte stilkene til bakkenivå. Løft CANNA pærer nøye fra jorden med en hage gaffel. La så mye jord på pærene som mulig.

•  Bryt klump av Canna lilje rotstokker i mindre biter. Selv klumper vil ha skilt områder som gjør dem enkle å dele, prøve å bryte stykker med minst tre knuter eller øyne. Kast de gamle, uproduktive jordstengler i sentrum av klumpen, sammen med noen som ser svak eller syk.

•  Plant delt rotstokker i forberedt hull, og tamp jord ned lett. Vanne jorda grundig.