Hovudside

Hus planter som liker kaffe

by Walther

Hus planter som liker kaffe

De fleste stueplanter har tropiske opprinnelse, hvor de blomstret i sur jord av skogbunnen. Siden deres sprek tropisk natur kan raskt tømme potting jord av næringsstoffer, stueplanter svarer godt til en og annen kopp kaffe. Kaffe, en langvarig stift av kompostbeholdere, formidler en beskjeden mengde syre og nitrogen til gamle plantejord, gir det nytt liv.

Philodendron


En av de mest populære variantene av hus plante, philodendrons (Philodendron) kommer i et bredt utvalg av former, størrelser og løvverk farge. Native til Vestindia og tropiske områder av Amerika, trives Philodendron i diffust lys, fuktighet og sur jord med en pH på mellom 5,5 og 6,0. Kaffe er et godt hjem rette for perking saktevoksende philodendrons, om grunnlaget er blandet inn med potting jord eller er det bare vannes med en løsning av en halv kaffe, halvparten vann.

Snake Plant


Snake anlegg (Svigermorstunge) er kjent for å være lite vedlikehold og tolerant for omsorgssvikt, selv om den reagerer pent til en og annen kopp kaffe. Native til tropisk Vest-Afrika, slange planten vokser best når de får sur jord med en pH på mellom 4,5 og 7,0. Oppreist, sverdformede blader av slange anlegget oppnå sine karakteristiske spraglete utseende hvis det følger med lav til moderat lys og sporadisk vanning, spesielt hvis vannet med en sterk løsning av tre deler kaffe til en del vann.

Spider Plant


Populær som en hengende plante, edderkopp anlegg (Chlorophytum comosum) er kjent for sine brusende fontener av tynne, spraglete blader. Innfødt til Sør-Afrika, de foretrekker godt drenerende, mildt syreplantejord og moderat til sterkt indirekte lys. Sporadisk vanning med utvannet kaffe er gunstig for edderkopp plante, bidrar til å oppnå sine ideelle jord pH på 6,1 til 6.5. Det anbefalte forhold av kaffe og vann er en del kaffe til tre deler vann.

Banan


Alle arter av bananplanten (Musa) foretrekker sur jord, spesielt innendørs varianter som for eksempel røde fakkelen banan (M. coccinea) og lilla banan (M. velutina), som nyter en jord pH på mellom 5,0 og 6,5. Native til Sørøst-Asia, er banan planter dyrkes for sin dramatiske tropiske planter, samt deres fruiting evne. En halv kaffe, halv vannoppløsningen kan anvendes i stedet for vann i løpet av vekstsesongen, selv om rent vann bør gis i små mengder i løpet av resten av året.

Ghost Man


I sitt opprinnelige habitat av Namibia, spøkelse mann (Pachypodium namaquanum) trives i svært sur jord med en pH på mellom 3,5 5.0 i dog under hjemmedyrking kan den tåle mye lavere surhetsgrad. For å oppnå en egnet syre nivå, kan sterk kaffe gis sparsomt i løpet av vekstsesongen. Spøkelse mann er en sukkulent med en bred, kjøttfull bagasjerommet dekket i ett-tommers lange pigger. En ring av løvfellende blader toppen av det i løpet av vinteren vekstsesongen etter kortvarig utseende av mange rørformet, scarlet blomster.