Hovudside

Fotocelle Vs. Ionisering Røykvarslere

by Walther

Røykvarslere, blant de mest betydningsfulle oppfinnelser for å fremme brannsikkerheten i de siste 100 år, kommer i ulike former og størrelser. De to hovedtyper av detektorer er kjent som fotoelektriske og ionisering detektorer.

Historie


Røykvarslere ble først oppfunnet, ved et uhell, i 1930 av en sveitsisk fysiker forsøker å lage en enhet for å oppdage giftgass. Hans eksperiment mislyktes, men da han tente sigaretten etter svikt og alarmen ringte, ble røykvarsleren født.

Ionisering Alarmer


Ionisering alarmer inneholde en liten mengde av stråling som ioniserer luften i detektoren. Når røyk fyller kammeret, forstyrrer dette ionisering. Disse alarmene er best brukt i å oppdage flash branner.

Bruk av stråling


Mens det er strålingen i ionisering detektorer, er strålingsnivået er så liten at den har praktisk talt ingen virkning på mennesker, selv om den radioenheten på detektoren er en eller annen måte løsner og svelges av et lite barn.

Fotoelektriske Alarmer


Fotoelektriske alarmer arbeide ved hjelp av et lys som projiseres inn i alarmkammeret. Når røyken, slik som fra en ulmende brann, kommer inn i kammeret, forstyrrer den lyset strøm, forårsaker en alarm.

The Better Detector


Begge detektorer fungerer godt i å oppdage branner. Ionisering alarmer er mer vanlig, men de fotoelektriske detektorer er mindre utsatt for falske alarmer.