Hovudside

Hvordan lage en Pebble skuff for Orchids

by Walther

Orkideer er en av de mest populære familier av planter. De er også den mest mangfoldige blomstrende plante familie i verden med 25 000 forskjellige arter. Mens de er lett tilgjengelig i hagesentrene og nesten hvilken som helst butikk som selger potteplanter, er ikke ideelt for orkideer forholdene inne i gjennomsnittlig hjem. En måte å gi dem den høye luftfuktigheten de trenger, er ved å lage en stein skuffen.

Bruksanvisning


•  Finn et glass eller plastbrett som er bare en tomme eller to høyder. Ideelt sett bør skuffen være omtrent dobbelt så bred i diameter som orkide er potten. En klar plast anlegget tallerken for en større pott vil gjøre en god skuff.

•  Plasser flere lag med små, glatte steiner i skuffen. Disse småstein fungerer best for å skape høy luftfuktighet. Glatte småstein har også et mer attraktivt utseende. Det er best å bruke naturlige steiner som ikke er blitt behandlet med noe fordi steinene vil trenge å absorbere vann for å skape fuktighet.

•  Fyll skuffen med vann. Vannet bør ikke komme opp til toppen av småstein - halvveis eller tre fjerdedeler av veien til toppen er tilstrekkelig. Småstein vil absorbere vann og slipp fuktighet i luften som vannet fordamper ut av småstein.

•  Sett orkide på steinene i steinskuffen. Sikre orkide er potten er ikke berøre vann. Rullestein skuffen er ikke en måte å vanne orkide, men bare en måte å øke luftfuktigheten. Orkide kan få for mye vann hvis det er lov til å suge vann opp fra skuffen.

•  Sett vannet i skuffen etter at den har fordampet. En god praksis er å fylle rullestein brett med vann samtidig du vanne orkidé.

Tips og advarsler


  • Du kan måle fuktigheten i luften rundt orkide med et hygrometer. En hygrometer kan kjøpes i enhver jernvarehandel.