Hovudside

Hvordan lage en Dogwood Tre Bloom

by Walther

Dogwoods er verdsatt av gartnere for sine frodige blomster og dramatiske bidrag til landskap. Mange forskjellige grunner påvirke blomstringen syklus av en kornell som sykdom, dårlig jord, og skyggefulle steder. Å gjøre en kornell blomst krever gjør endringer i jord, transplantere treet, beskjæring eller påføre en soppdreper. I tillegg er forsvarlig vedlikehold avgjørende for å gjenopprette helsen til Dogwood. Finn ut hvordan du kan oppnå nydelige blomstrer fra din kornell.

Bruksanvisning


•  Sjekk treet for eventuelle syke greiner eller blader. Dogwoods er utsatt for cankers på deres bark, pulveraktig mugg på blader, lilla prikker på bladene, infiserte dekkbladene og skabbete frukter. Påfør et soppmiddel til hele kornell.

•  Beskjær noen syke grener. Bruk skarpe beskjæringssaks eller en håndsag for å lage en nedadgående kutt mot treet. Vær nøye med å ikke gjøre kjøttsår. Dypp beskjæring utstyr i en blanding som består av 10 prosent rødsprit og vann mellom hvert klipp for å sikre at du ikke spre sykdommen.

•  Sjekk din jordas pH-balanse med en jord testing kit. Dogwoods trives i et pH-område mellom 5,2 til 6,0. Send din jordprøve til den adressen som står på jorda test. Gjør eventuelle endringer i forhold til resultatene. Sur jord vil kreve en anvendelse av kalk og endre alkalisk jord med svovel.

•  Inspiser jordas drenering. Dogwoods vil dø eller bli rot råtne i våt jord. Imidlertid dogwoods produsere den største mengden av blooms når plantet i fullt sollys som vil kreve tilstrekkelig vanning. Gjennomføre en jord føler test. Grab jord og klem hvis det kommer vanndråper det er for vått. Hvis din jord bryter av i klumper, er det for tørt, men hvis det er fortsatt formbar du får tilstrekkelig drenering.

•  Transplant din kornell hvis plasseringen er for lyssky eller jord for våt. Grav et par meter fra røttene og vann. Løft Dogwood med tatt ekstra forholdsregler for å unngå å skade røttene. Plante treet på et sted som er bedre egnet for sin helse.

Tips og advarsler


  • Dogwoods vil ikke blomstre i sine tre første årene av økende.
  • Inspisere Dogwood for tre boremaskiner, som ofte dreper dogwoods plantet i fullt sollys.