Hovudside

Hvor lang tid tar det å vokse Collard Greens?

by Walther

Hvor lang tid tar det å vokse Collard Greens?

Havard, et medlem av kål familien, ble populært i sør fordi anlegget tåler høye sommertemperaturer, og dens kål fetter ikke kan. Men kålen er også tåle frost godt, så de har blitt favorisert i kaldere klima også. Nå kålen er vokst over hele landet for sin næringsverdi, og selv som grønnkål de er noen ganger unngikk fordi de antas å være tøff og smakløst, når forberedt på riktig Havard lage en deilig grønnsak siderett. De fleste varianter ta ca 55-75 dager for å være klar for innhøsting, etter plantet fra frø.

Planting


Havard kan dyrkes fra frø plantet direkte i hagen senger, eller fra transplantasjoner. Gartnere kan starte frøene inne i små potter ca åtte uker før den siste frost, og deretter plante spirene i hagen når de er rundt seks uker gammel. Alternativt kan frøplanter kjøpes til en barnehage eller bondens marked og deretter plantet direkte ut i hagen. Space frøplanter ca 12 inches hverandre, med rader 18 til 24 inches hverandre. Hvis plante direkte fra frø, er anlegget i minst tre måneder før første frosten forventet. Plante frø 1/4 til 1/2-tommers dyp, ett-tommers fra hverandre i rader 1- til 24-inches hverandre. Senere, for å tynne spirene 12- til 18-inches hverandre. Baby greener fra tynnet frøplanter kan spises.

Vedlikeholde Crop


Havard foretrekker godt drenert, fruktbar jord og full solen. Selv om de kan tåle tørke, vil mangel på vann ha en negativ virkning på smaken, slik at vannet godt og ofte. Selv kålen er ganske sykdom motstandsdyktig, bladlus og andre insekter kan være et problem, spesielt når plantene er små. Forhindre insektangrep med økologiske metoder, om mulig. Trekk eller hakke ugress når plantene er unge, men ugress vil være mindre av et problem når bladene er store nok til å skyggelegge området.

Høsting


Som mange andre greener, som for eksempel spinat, salat og grønnkål, kan kålen høstes kontinuerlig i flere uker. Bare klipp av de nederste, ytterste bladene etter behov og anlegget vil fortsette å vokse. I varmere klima, som plantene er sakte fratatt sine lavere blader stammen vil vokse høyere og høyere med en rosett av blader gruppert på toppen. Staking kan være nødvendig. Selv om det tar 55-75 dager for en Collard plante å nå full modenhet, kan greenene faktisk høstes og spises så snart de er store nok - vanligvis ca seks eller syv uker etter planting fra frø.

Lagring og bruk


Havard lagre godt, mye bedre enn flere anbuds greener. De større blader kan bare legges i en plastpose i kjøleskapet frukt- og grønnsakskuffen, og vil lagre i flere dager. For enda lengre lagring, pakk bladene i fuktige papirhåndklær før de legges i en plastpose. Men hvis kålen vokser i bakgården hagen, er det best å ikke bry deg med lagring og bare for å høste greener som trengs. Vask grønne grønnsaker godt før du spiser for å fjerne all skitt og grus. Yngre, ømme blader kan være skiver tynt og brukes rå i salater. Mer modne bladene kan dampet, kokt eller stekt i stir-frites med andre grønnsaker. Fordi de er fast, grønne grønnsaker krever 10 til 20 minutter av steketiden, avhengig av individuell smak. Sørg for å fjerne tøff, midtstammen når du forbereder Havard for matlaging.