Hovudside

Elektrisk Feilsøking og sikkerhet

by Walther

Feilsøking i elektriske problemer i hjemmet kan være frustrerende, men mange vanlige elektriske problemer kan løses av hus uten å måtte ansette en elektriker. Mens store problemer er best overlatt til eksperter, kan vanlige problemer som problemer med lysbrytere og stikkontakter ofte løses uten hjelp utenfra.

Feilsøking en treveis Switch


Tre-veis brytere er praktisk når du jobber, men når noe går galt, kan disse bryterne bli en kilde til frustrasjon. For å feilsøke slike problemer effektivt, er det nyttig å vite hvilke problemer er mest vanlig med tre-veis brytere. Bryteren i seg selv kan være feil, i hvilket tilfelle erstatte den med en ny svitsj skal løse problemet. Ledningsforbindelser i den ene ende av bryteren kan ha blitt løsnet. Hvis dette er problemet, tar bryteren fra hverandre og satt inn den løs ledning bør gjenopprette riktig funksjonalitet.

Begge disse vanlige problemer kan lett testes før du selv får ut din verktøysett. Bruk en neon tester, plassere én spiss i hånden og den andre i den felles terminal for hver treveis bryter. Hvis testeren lyser du vet at det er den varme enden. Når du finne bryteren som ikke passerer signalet gjennom du har funnet den dårlige bryter eller dårlig kontakt.

Feilsøking Circuit Breaker Problemer


Problemer med effektbrytere er blant de mest vanlige elektriske problemer i hjemmet. Hvis strømbryteren er tripping på lavere nivåer enn det er ment til, er det sannsynligvis en løs kontakt. Som mister kontakten gjør det varme opp og tur. Hvis du mistenker at du har en dårlig breaker, den beste måten å teste det er å flytte ledningen midlertidig til en annen bryter. Hvis det løser problemet, er det breaker mest sannsynlig dårlig. Hvis ikke, må du fortsette å lete etter en annen årsak.

Elektriske Sikkerhetshensyn


Hver gang du arbeider med elektrisitet, bør sikkerheten være av største bekymring. Hvis du er i det hele tatt nervøs om å jobbe på hjemme elektriske system, selv noe så enkelt som å skifte en lysbryter --- er det en god idé å spørre en mer erfaren individ for å få hjelp. Men hvis du er komfortabel med å gjøre din egen elektrisk arbeid, er det viktig å følge noen sikkerhetsregler sunn fornuft.

Kanskje den viktigste sikkerhetsforanstaltning er å alltid slå av strømmen på hovedkilder før eventuelle reparasjoner. Sørg for å stenge av strømmen ved hovedbryteren før du prøver å reparere en bryter, stikkontakt eller elektrisk ligaen. Med mindre du bor alene, er det også viktig å tape et notat til sikringsboksen eller effektbryter, slik at et familiemedlem ikke uforvarende slår den på. Før du begynner å arbeide være sikker på at kretsen er virkelig død ved å teste den med et voltmeter.