Hovudside

Vegetabilske planter som trenger Kompost Gjødsel

by Walther

Vegetabilske planter som trenger Kompost Gjødsel

De fleste grønnsakshager nytte tillegg av gjødsel en gang eller to ganger i året. Noen grønnsaker og vegetabilske familier produsere overraskende resultater når gjødselen er lagt til jord, slik som tidligere modenhet og større avlinger. Blande litt gjødsel i grønnsakshagen, og la den resulterende vekst og produktivitet taler for seg.

Rotgrønnsaker


Rotgrønnsaker som poteter og gulrøtter trenger mye gjødsel for å trives. Bland gjødsel i jorda før planting rotgrønnsaker. Potetplanter, i særdeleshet, må gjødsel, fordi disse plantene kan ta noen år for å produsere poteter. Gi plantene hver fordel å holde dem i live og frisk gjennom årstidene. Blander gjødsel i jord kan potensielt hjelpe plantene til å produsere grønnsaker tidligere enn vanlig. Unn din rot grønnsak jord med gjødsel årlig for å bidra til å holde plantene dine sterke.

Mais


Mais trenger mye sol, men det krever også rikelig med næringsstoffer for å virkelig blomstre. Blande godt råtnet gjødsel i jorden i din tomt på korn vil gi disse næringsstoffene; ikke glem å holde jorda ganske fuktig også. Gjødsel vil bidra til å holde ugress befolkningen under kontroll; ugress vil tappe næringsstoffer fra jorda og potensielt skade maishøsten. Som med rotgrønnsaker, vil årlige behandlinger av husdyrgjødsel hjelpe mais din til å trives. Behandle jorda to ganger i året hvis du bor i tørre områder.

Agurker


Agurker trenger mye gjødsel, mer enn de fleste andre grønnsaker, for å vokse godt. Når du plante agurk, bland like deler av jord og gjødsel til å fylle i planting området. Gjødsla hjelper jorda absorberer sollys og holde varmen, noe som vil hjelpe agurkene å vokse. I de varmere deler av året, dryss en tomme av husdyrgjødsel over hagejord for å kontrollere ugress.

Kål


Kål, brokkoli, blomkål og andre bladgrønnsaker alle ha nytte av de næringsstoffene som finnes i gjødsel. Disse plantene, når det vokser i jord behandlet med gjødsel, vokse seg større og sunnere enn planter som vokser i ubehandlet jord. Gjødsel bidrar til å gjøre jorden porøs, noe som gjør at planter til å lett trekke opp næringsstoffer. Som med andre vegetabilske hager, gjødsel styrer også luke befolkningen rundt grønne planter. Behandle jorda årlig for optimale resultater.