Hovudside

Hvordan Plant Gulrøtter Bruke Seed Tape

by Walther

Seed tape er en relativt ny oppfinnelse som har forenklet hagearbeid og er spesielt nyttig med små frø som gulrøtter. Lå en stripe av frø tape ned raden, og gulrot frø vil bli plantet jevnt. Selv plante gulrøtter med frø tape er litt dyrere, er det ikke bare et tidsbesparende, men er et godt valg for nybegynnere, eller for gartnere med ryggen eller knær som ikke tillater mye bøyd over eller huk.

Bruksanvisning


•  Arbeid et solrikt sted i hagen din side med en rorkult eller med en spade og hakke ca 3 uker før den siste forventede frost av vårsesongen. Løsne jorden til en dybde på minst 8 inches, og fjern eventuelle ugress og klumper.

•  Opprett en grunne rad med tuppen av en hakke eller en pinne. Legge gulrot frø tape ned raden og dekke det med ikke mer enn 1/4 tomme av jord. Gulrøttene skal spire i 2 til 3 uker.

•  Sett en 1- til 2-tommers lag av organisk materiale rundt gulrøtter og nedover radene når gulrøttene 'grønne er 3 til 4 inches høy, men pass på å ikke dekke gulrøtter. Organisk materiale som torvmose eller små bark chips vil berike jorda og holde fuktighet i og ugress ned.

•  Vann gulrøtter lett, men ofte. Ikke la jorda tørke ut.

•  Harvest-gulrøttene så ofte du vil. De vil være svært liten i begynnelsen, men vil nå full størrelse i omtrent fire måneder. Hvis du vil ha en kontinuerlig tilførsel av unge gulrøtter, plante en liten rad hver tredje uke til midten av sommeren. Gulrot frø tape kan lett bli kuttet i mindre strimler.