Hovudside

Anbefalinger for Oklahoma Dwarf Trees

by Walther

Anbefalinger for Oklahoma Dwarf Trees

Oklahoma er en kombinasjon av United States Department of Agriculture Plant hardførhet Zones 6 og 7. Staten opplever noen av de sterke frost og vind av Midwestern vintre og den tørre varmen av Texan sommer. Dverg trær egnet for vekst i et slikt miljø må være hardfør nok til å tåle vintre men tilpasningsdyktig til lange perioder med tørke. Botaniske ressurser som nettsiden Fin Hage og Oklahoma State University hagebruk database anbefalte planter som passer til vekst i slike forhold.

Dwarf Fothergilla (Fothergilla Gardenii)


Dverg fothergilla (Fothergilla gardenii) er en løvfellende busk som vokser i trelignende skjema når de er riktig vedlikeholdt. Det anbefales for vekst i Oklahoma hager Oklahoma State University. Dvergen planten når en moden høyde på 3 til 6 meter og bærer lett duftende hvite blomster i 1- til 2-tommers lange klynger som begynner i midten av mai. Dverg fothergilla skjermer runde blader som er blek grønn, mørk og blå grønn i høst og en blanding av gult, oransje, rødt og lilla i løpet av høsten.

Dwarf Blue Spruce (Picea pungens 'Globosa')


Dwarf blå gran (Picea pungens 'Globosa') er en kultur av dverg bartre anbefalt for hjem hage vekst ved Iowa State University botaniker Ed Moran. Treet er egnet til vekst i USDA Plant hardførhet Zones 3 til 8, noe som betyr at den vokser i Oklahoma. Dverg blå gran vokser langsomt, med en hastighet på 1 til 6 inches per år, og nådde en moden høyde på 3 til 6 meter på 10 år. Moran anbefaler dverg blå gran som en blandet grensen, hage midtpunkt, stiftelse eller portrom framing plante.

Dwarf Alberta Spruce (Picea glauca var. Albertiana)


Dwarf Alberta gran (Picea glauca var. Albertiana) er innfødt til Canada. Fin Garde anbefaler å bruke oppreist arter som et vertikalt element til hjemmet hager i USDA Plant hardførhet Zones 2 til 8. Dwarf Alberta gran kan nå en moden høyde på 10 meter, men oftere vokser ikke høyere enn 3 meter. Det er en dverg versjon av Alberta hvit gran. Treet bærer tynne, buede nåler som vokser i klynger. Dwarf Alberta gran vil blomstre i full sol eksponering og er lett podet eller formeres fra borekaks.