Hovudside

Hvordan å beskjære Multi-podet Cherry Trees

by Walther

Hvordan å beskjære Multi-podet Cherry Trees

Tradisjonelt, ønsket om å vokse flere typer frukt, eller til og med forskjellige arter av samme frukt, nødvendig å plante flere trær. Imidlertid har bønder lært å legge til flere grafts til trær, slik at plantene til å vokse flere typer frukt eller flere arter av samme frukt. Noen multi-podet kirsebærtrær kan vokse 3-4 forskjellige arter av kirsebær, moreller eller kombinert med en annen frukt, for en rekke produksjonsmuligheter. Riktig beskjæring av modne multi-podet trær kan oppmuntre ny og sunn vekst og kontrollere størrelsen på trærne i spørsmålet.

Bruksanvisning


•  Beskjær trær sent på sovende sesongen, som vanligvis er vintersesongen. Beskjæring bør vanligvis finner sted i februar eller mars for å oppmuntre den sunn ny vekst i løpet av den kommende vekstsesong.

•  Fjern eventuelle døde, syke eller skadde lemmer fra din kirsebærtre. Skjær disse grenene bort like etter grenkragen, som er der filialen møter stammen. Bruk rene kutt med saks eller sag fra over og under, møte i midten, for å unngå overdreven rive.

•  Fjern de beste seks inches av den sentrale bagasjerommet, samt eventuelle overhengende grener, for å kontrollere størrelsen på treet. Noen multi-pode trær selges som dverg trær med den hensikt å vokse som potteplanter, og fjerne de beste seks inches av vekst hvert beskjæring kan holde trærne kort.

•  Skjær bort eventuelle greiner som publikum eller gni mot en annen gren. Grener mellomrom for tett sammen vil begrense sollys og oksygen til andre grener, stunting fruktproduksjon.

Tips og advarsler


  • Hvis beskjæring treet tidlig i livet, må du fjerne hele grener for å oppmuntre sunn og frukt-produserende vekst.
  • Noen blomstrende kirsebær tre varianter har også flere grafts.
  • Aldri beskjære dine trær når grenene og bladene er våte. Fuktighet øker sjansen for infeksjon og skade på klippepunkter.