Hovudside

Hvordan Transplant Bradford pæretrær

by Walther

Hvordan Transplant Bradford pæretrær

Bradford pæretrær er dekorativ, men kan produsere små, uspiselig frukt under de rette omstendighetene. Plantet hovedsakelig for sine prangende våren blomstrer og fall løvverk, kan Bradford pære også være et problem. Dens tre er myk og utsatt for storm skade, og Bradford pærer sjelden leve mer enn 20 år. Den gode nyheten er at de er grunne-rooting, og ganske lett å transplantasjon, enten fra en barnehage, eller fra ett sted til et annet i din hage. Som med alle transplantasjon, er det best å forsøke å flytte dette treet før det er 6 år gammel, eller seks meter høy.

Bruksanvisning


•  Transplant Bradford pære i tidlig høst, når treet er sovende og bakken er ennå ikke frosset. Dette vil redusere belastningen på treet, fordi det ikke vil forsøke å produsere blomstene eller frukten på den tiden. Røttene vil også ha litt tid til å etablere før bakken blir for kaldt.

•  Trekk målebånd langs bakken fra bagasjerommet på Bradford pære til lengst rekkevidde av den laveste sidegren. Dobbelt denne måling for diameteren av sirkelen å grave rundt treet.

•  Grav transplantasjon hullet, ved hjelp av en spade. Lag hullet tre meter dyp og stor nok til å romme treets rot ball.

•  Dig i din målte sirkel. Peke spaden spissen i en 45-graders vinkel mot midten av stammen på alle sider. Du må kutte noen av side røtter og en del av hoved rot, men ideen er å få så mye av dem som du kan.

•  Lirk tre ut av hullet så forsiktig som du kan. Hvis du møter stor motstand, grave dypere. Hvis du fortsatt ikke kan få det ut, klipp den motsette rot med et par lange håndtak beskjæringssakser, så dypt ned i hullet som du kan nå. Ta tak i tre med begge hender og løft den ut. Plasser den i trillebår og flytte den raskt til det nye området.

•  Fyll en bøtte med vann og hell halvparten av det inn i transplantasjon hullet, for å bidra til å redusere sjokk til rotsystemet. Løft treet ut av trillebår og sette den i hullet. Hvis bunnen av stammen ligger nedenfor første linje, løftes den ut og tilbakefylling inntil foten av treet ligger noe over grunnlinjen, for å tillate settling.

•  Juster treet hvis det ikke sitter rett. Fyll sidene av hullet med jord, trykke den på plass for å eliminere luftrommene rundt røttene. Helle resten av vannet rundt roten av treet. Handlevogn gjenværende jord tilbake til den opprinnelige hullet og fylle det.

Tips og advarsler


  • Når transplantere en balled og burlap-innpakket treet, la burlap rundt røttene når du planter. Ganske enkelt kutte strengen som holder den sammen på stammen, og begrave kantene av duken, som raskt vil oppløses i jorden.
  • Ikke gjødsle frukttrær i høst, spesielt nylig transplantert seg. Ny vekst er sannsynlig å dø i vinter.
  • Bruk hansker når transplantasjonen.