Hovudside

Hvordan Test for Ground

by Walther

Hvis ditt hjem ble bygget i løpet av de siste tiårene, så det elektriske anlegget i hele hjemmet ditt bør inneholde en jordledning. Dette er viktig fordi det å ha et jordet system gir maksimal elektrisk beskyttelse. Hvis du ikke er sikker på om dine uttak er jordet, her er en enkel måte å teste for bakken.

Bruksanvisning


•  Sjekk uttaket selv for å se om den har en jordledning knyttet til det-men før du gjør dette, må du huske å slå bryteren som mater uttaket OFF.

•  Når strømmen til stikkontakten, rett og slett ta av dekselet og de ​​to skruene som fester utløp til veggboks. Trekk utløp forsiktig ut av boksen.

•  Du bør se enten ett eller to svarte ledninger koblet til den ene siden, en eller to hvite ledninger koblet til den andre siden og en bart eller grønn ledning koblet til en grønnfarget skrue på toppen eller bunnen av uttaket. Hvis du ikke har en grønn eller bare wire tilkoblet, så dette uttaket var kablet uten jording.

•  Hvis du ikke føler deg komfortabel å trekke uttaket ut av veggboksen, det er en annen måte å fortelle om din uttaket er jordet-med en tester. Faktisk, selv om uttaket har en jordledning festet, bør du likevel teste det med en tester for å sikre at alt er riktig tilkoblet.

•  For å teste for bakken, skal uttaket installeres på nytt inn i veggen (hvis du fjernet det) og kraften skal være PÅ.

•  Hvis du bruker en multitester, setter det å lese "spenning". Hvis du bruker en vanlig spenning tester, så du trenger ikke å stille inn noe.

•  Ta en titt på forsiden av uttaket. Du skal se to utsalgssteder, hver med tre hull. Ett spor bør være litt mindre enn det andre sporet, og under de to bør du se et hull som ligner en "U."

Den nedre U-formede hull er i første sporet, den lille sporet er den varme og den større sporet er nøytral.

•  Sett en tester sonde inn i minste sporet og den andre sonde inn i større sporet. Din tester bør lese "spenning".

•  Holde sonden i det lille sporet, ta den andre sonden og sett den inn i U-formede sporet. Hvis du leser "spenning" og deretter din uttaket er jordet.

Sjekk alltid begge uttak på en duplex mottaket fordi man kan bli riktig tilkoblet, mens den andre ikke kan være.

•  Dersom du tester ikke leser "spenning" når du sondere det lille sporet og bakken sporet, og sett en sonde inn i det største sporet og holde den andre sonde i bakken sporet. Hvis du leser "spenning" på denne måten, da de varme og nøytrale ledninger reverseres. Hvis du igjen får ingen spenning lesing, så din uttaket er IKKE jordet.

Hvis uttaket er feilkoblet det er ikke jordet, i så fall bør du unngå å bruke det før den er ordentlig reparert.