Hovudside

Hva er galt med min Asalea?

by Walther

Hva er galt med min Asalea?

Det finnes flere tusen varianter av asalea, så det å finne den rette for din hage bør være enkel. Holde asalea levende og blomstrende bør også være relativt enkelt siden asalea er en relativt hardfør plante.

Beliggenhet


Asalea trives best i delvis skygge i godt drenering ennå fuktig jord. Planter som er utsatt for for mye skygge vil produsere mindre blomstrer, og planter utsettes for for mye sol kan ha problemer med splitting bark.

Skadedyr


Ifølge "The Flower Gard bibel," de vanligste skadedyr av asalea er whiteflies, bladlus, snutebiller, larver og blonder bugs. Asalea med laftet blader kan lide angrep fra den svarte vintreet snutebillen, en pest som er vanskelig å eliminere. USAs nasjonale arboretum foreslår karantene potte asalea å begrense spredningen. Hjort og kaniner kan også spise fra blomsterknopper i vintermånedene, spesielt hvis været var tøffe.

Sykdom


Azalea petal sykdom på planter, forårsaket av ekstremt vått vær i løpet av våren, kan forårsake oppblomstringer å skrumpe inn og dø. Påfør en soppdreper spesielt laget for petal sykdom på planter å oppmuntre blomst tid.