Hovudside

Komponentene i en Hawaiian Forest Ecosystem

by Walther

Komponentene i en Hawaiian Forest Ecosystem

Hawaiian skoger er full av planter og dyreliv finnes noe annet sted i verden. Øyene har en overflod av ferskvann, som støtter både "våte" og "tørre" skoger finnes der. Faktisk er Hawaiian regnskog referert til som et "gigantisk levende svamp" av The Nature Conservancy på grunn av sin evne til å fange og holde vann. Skogene, lagvis med høye trær, bregner og bakkenært mose, er hjem for mer enn 175 arter av innfødte trær.

Vann


Hawaiis regnskoger, med sine høye trær og tett tetthet av plantelivet, kan "pull" fuktighet fra å passere skyer, og legger så mye som 30 prosent mer vann til nedbør totaler. Mesteparten av Hawaiis regnskog kan bli funnet på den "våte" side av øyene, som på grunn av måten vind reise over Stillehavet, er vanligvis plassert på nord og øst sider av hver øy. Skogene er hjem til en rekke blomsterplanter, som pleier å ha hvite eller lysegrønne blomster som tiltrekker seg pollinerende insekter.

Tørre Skoger


Hawaii har ca 3900 square miles av tropiske og subtropiske "tørre" løvskoger, ifølge World Wildlife Foundation. Lavtliggende Shrublands er hjem for mer enn 200 arter av planter - 90 prosent av dem hører hjemme i øyene. Staten fugl, den Nene gås, kan finnes i disse tørre skoger, som kan truede palila, en liten fugl som likner en finch.

Planter


Hawaiian skogene er hjem til mange arter av plantelivet. Besøkende vil finne steiner dekket i gras mose, lier og daler svøpt med bregner, står av bambus planter og høye og brede mangrove trær. Ett tre, O-hi'a Lehua, kan finnes i nesten alle skogen på øyene, men det kan ta på forskjellige opptredener avhengig av sine omgivelser. Det er blitt observert som en kort busk og et ruvende tre, og bladene kan vises glatt og blank eller tykk og læraktig, teksturert med et feltlike dekker.

Pollinering


Insekter, fugler og flaggermus tjene som politimesteren pollinatorer av plantelivet i Hawaiian skoger. Hver blomst produserer nektar, som tiltrekker seg fugler i løpet av dagen og insekter og flaggermus om natten. Mens de er fôring på sukkerholdig stoff, de pollinerende skapninger spre pollen fra hannen til de kvinnelige deler av blomstene, noe som sikrer anleggets evne til å reprodusere.