Hovudside

Er Privet Toxic?

by Walther

Er Privet Toxic?

Felles privet er også kjent som privet, Amur og voks-blad og er medlem av Oleaceae familien. Dette anlegget har toksiske prinsipper og fører til symptomer på toksisitet hos mennesker og dyr.

Menneskelig potensial


Privet er ofte brukt som en prydbusk eller hekk. Mennesker som får i de blomster, blader eller bær av denne busken kan vise milde symptomer på forgiftning. De vanligste symptomene forbundet med inntak av liguster er diaré og oppkast. Magesyke kan somle i 48 til 72 timer.

Animal Potential


Privet er giftig for katter, hunder og hester, sier American Society for Prevention of Cruelty å Animals. Det vanligste symptomet som oppstår når dyrene får i privet er magesyke. Andre symptomer er tap av koordinasjonsevne og økt hjertefrekvens. Alvorlige tilfeller av privet forgiftning har resultert i døden av noen dyr, selv om det er sjelden.

Forebygging / løsning


Lære barna om farene ved anlegget inntak og holde dyr unna giftige planter. Eliminere giftige planter fra din hage eller gårdsplass er ofte den beste måten å unngå utilsiktet inntak. Mennesker eller dyr som får i privet bør besøke sin lege eller veterinær for en full evaluering.