Hovudside

Potting jord for afrikanske Fioler

by Walther

Potting jord for afrikanske Fioler

Afrikanske fioler er funnet voksende i den myke, lys, Leir detritus nær bekker i skogene i Afrika. De gjør faktisk ikke vokse i skitt. Å vokse fioler vellykket som potteplanter, må du gjenskape vekstforhold de likte da de var ugress.

Velge Pre-Pakket Potting Mix


Det finnes flere ferdigblandet og pakket afrikanske fiolett potting mikser på markedet. De er enkle å finne, lett å bruke og er vanligvis rimelig. Når du velger en pakket afrikansk fiolett mix, det er et kriterie. Pose med blanding må føle som lys og luftig som en pute, ikke så tung som en sekk med skitt.

Hjemmelaget Potting Mix for Violets


Du kan blande din egen afrikansk fiol potting mix. Som enhver oppskrift, det er variasjoner med ulik grad av kompleksitet. Det er også regionale forskjeller. Potting mikser for områder med mye overskyet dager vil trenge mer vermikulitt eller perlitt, slik at de vil tørke ned ordentlig. Områder som er sunnier og tørrere vil ha mindre perlite eller vermikulitt fordi blandingen må holde fuktighet.

Komponenter som ofte inkludert er torvmose, vermikulitt, perlite, kalkstein, kull, lime chips, hagebruk klasse sand eller kylling grus. Brennan Orchids, LLC har brukt denne formelen med suksess: Bland 5 deler ferdigblandet afrikansk fiol potting mix, en del Sphagnum torvmose, en del perlite og 1/2 del trekull.

Blanding for Planting


Fukt mix grundig før planting med det og la det renne. Alltid våt miks med lunken eller romtemperert vann. Hvis du bruker vann fra springen, er det best å trekke det inn i en åpen beholder 48 timer i forkant av bruk og la kjemikaliene forsvinne.

Tamp mix rundt fiolett, slik at blandingen er fortsatt luftig og avløp godt, men anlegget ikke flopper rundt når potten er forsiktig ristet.