Hovudside

Blizzard Sikkerhetsregler

by Walther

Snøstormer og vinterstormer kan være dødelig hvis du ikke forberede dem på riktig måte. Kalde temperaturer kan trosse selv de varmeste klær og hvis du finner deg selv fanget i en snøstorm, kan du vandre rundt i timevis uten den minste anelse om hvor du er. Planlegg på forhånd hver vinter for hva de skal gjøre i tilfelle av en snøstorm. Ved å følge de riktige sikkerhetsregler, kan du holde deg i live og trygt gjennom de verste vinterstormene.

Klær


Når du begir deg ut, må du bruke riktig verneutstyr: noe som kan felle lommer av luft inne, der kroppsvarmen kan varme deg. Flere lag med løs, lette klær slår en eller to tunge strøk; de gir større isolasjon og tillater deg å kaste lag som du blir varmere. Bruk hansker i stedet for votter - de gir større varme - og alltid bære en varm lue på hodet når du går ut.

Car Safety


Bilsikkerhet starter med å sørge for bilen din er riktig innstilt og alle komponentene er i orden. Pakk et teppe i bagasjerommet, sammen med nonperishable mat og en fargerike stykke tøy som du kan knytte til antennen din i tilfelle du blir strandet. Hvis bilen din bryter sammen i en snøstorm, ikke la det for en eller annen grunn. Kontroller at eksosrøret forblir klart og knekke vinduene for å gi skikkelig ventilasjon, så ta skritt for å bli så varm som mulig. Hvis du trenger å kjøre motoren, gjør du det for bare 10-minutters intervaller. Slå på interiør lysene på kvelden; de bruker mindre strøm enn frontlysene, og redningsmannskapene kan fortsatt få øye på dem hvis det er nødvendig.

Hjem


Pass alltid på at du har tilstrekkelige forsyninger hjemme i tilfelle en snøstorm streik: flaskevann, nonperishable mat, toalettpapir, lommelykter, hånddrevne radioer, hånd-cranked kan openers, brannslukningsapparater, førstehjelpsutstyr og en ukes forsyning av noen medisinering kreves av personer i husholdningen. Når stormen treffer, bo inne, begrense aktiviteten til så få rom i huset som mulig, og stenge resten. (Det hjelper holde på varmen bedre.) Bruk varme klær hvis du må, og bruker bare trygge innendørs oppvarmingskilder som for eksempel en peis eller termostat. Aldri kjørt en generator innendørs, bruke en grill innendørs eller bruke ovnen til å varme din husstand. De genererer røyk som kan være dødelig i et lukket rom. Hold et øye med dine naboer, særlig de som er eldre eller som har spesielle behov. Sjekk på dem hvis du kan i løpet av stormen, og la dem vite at de kan kontakte deg hvis de trenger hjelp.