Hovudside

Slik unngår du at puppe

by Walther

Slik unngår du at puppe

Mygg er en del av verden som vi må tåle, selv om visse stammer kan ha farlige sykdommer som West Nile-viruset. Men det betyr ikke at vi ikke kan holde sine tall til et minimum. Selv utrydde alle mygg fra verden ville være beslektet til å holde bølger fra forming på havet, er det en rekke ting du kan gjøre for å hindre mygg puppe fra å forlate larvestadiet av livet.

Bruksanvisning


•  Hold vann fra pooling i så mange steder som mulig for å redusere antall oppvekst i din nærhet. Dette inkluderer kiddie bassenger, resirkulering vinduer, tilflukt som dekk og bokser, birdbaths og til og med tette takrenner. Ifølge University of Kentucky College of Agriculture, er et par dager tid alt som trengs for en koloni skal legges og klekkes til hundrevis av blodsugende insekter. (Se referanse 1)

•  Endre vannet ukentlig i birdbaths, og ren og chlorinate din svømmebasseng tilstrekkelig. Installere en tut eller filtersystem i dammer eller vann hager for å holde vann i bevegelse.

•  Inspiser noen dammer, grøfter eller andre myrområder i nærheten for stillestående vann, bakken av valget for mygg å plante larver. Introdusere larver spisende fisk som koi Gambusia eller shubunkins til dammen. Se Resources for et utvalg av effektive mygg eaters.

•  Plasser en mygg "dunk" i noen permanente dammer hver 30. dag for å forebygge puppe fra forming. Disse produktene er godkjent av Environmental Protection Agency og generelt krever en dunk per 100-kvadrat-meter av areal. Følg instruksjonene fra produsenten. Ifølge University of Kentucky Extension, godkjente larvicides er de som inneholder Bacillus thuringiensis israelensis (i en puck) eller Methoprene (i granulat form).

•  undersøke området rundt alle dammer og områder med stillestående vann regelmessig, spesielt i sommermånedene. Fjern og kast eventuelle larver du finne med en netto.