Hovudside

Hvorfor innendørs Planter gulne?

by Walther

Hvorfor innendørs Planter gulne?

Bladene blir gule på planter for en rekke årsaker. Legg merke til endringene som er gjort til plantens miljø, og som regel vil du finne årsaken til houseplant gule blader.

Sollys


For mye eller for lite sol kan føre til at bladene på et innendørs anlegg å gulne. Merke hvis anlegget blir enten for mye eller for lite lys, og deretter endre plasseringen for å fikse problemet.

Beliggenhet


Endring av plasseringen av en plante kan også føre til at bladene til å gulne og selv falle av. Vanligvis er disse eldre bladene, og dette er plantens måte å justere til sin nye posisjon.

Gjødsel


Over-gjødsling kan føre til en plantens blader å gulne. Hvis du gjødsler anlegget, stoppe for en uke eller to og se om de blad farge tilbake til grønt.

Vann


Over-vanning kan føre til en innendørs plantens blader for å skifte til gult. Overflødig vann kan føre til rot skader som vil utarme anleggets oksygen og få den til å dø.

Eksponering


Eksponering for kulde for et par dager, eller eksponering for giftige gasser, kan også gjøre en innendørs plantens blader blir gule.