Hovudside

Hva er farene ved Moss på taket ditt?

by Walther

Hva er farene ved Moss på taket ditt?

Moss er en enkel plante organisme som kan vokse på trær, betong og til og med taket helvetesild. Hvis taket ditt (eller noen del av denne) får begrenset sollys og periodisk eksponering for vann eller fuktige forhold, kan det bli en ideell grobunn for mose. Hvis du oppdager dette gresskledd organisme vokser på taket ditt, iverksette tiltak for å fjerne den umiddelbart.

Moss Effekter


Moss selv er ufarlig. Den ikke produserer noen farlige sporer eller damp, den inneholder ingen giftstoffer eller irritanter og det mangler massen til fysisk skade noen strukturer, inkludert taket helvetesild. Faren for mose ligger i dens evne til å holde på fuktigheten. Når fuktighet som regnvann eller fuktighet legger seg på et tak, det vanligvis luft tørker før det kan somle for lenge. Når mose dekker taket, men det kan fange fuktighet, hindrer det fra å fordampe ordentlig.

Farene ved Moisture


Når overskudd av mosevekst fører fuktighet til å forbli fanget på et tak, helvetesild selv kan svekke og råte over tid. Hvis du ignorerer mose på taket i mange år om gangen, kan du betydelig forkorte levetiden på taket ditt. Fuktigheten faktisk myker porøst materiale, og etterlater den med en mye høyere sårbarhet for elementer som regn og vind.

Andre farer


Vedvarende fuktighet kan bidra til en annen, mer alvorlig problem: mold. Mold er mye mer farlig enn mose, og den vokser på vedvarende fuktige overflater. Hvis en mold koloni vokser på taket ditt, kan soppen forårsake permanent skade. Du kan bare sikre en mugg-fri taket ved å holde helvetesild fri fra fuktighet, og du kan bare frigjøre din taket av fuktighet ved å eliminere fukt-fangst organismer som mose.

Eliminere Moss


Hvis du finner mose vokser på taket ditt, anbefaler This Old House drepe den med like deler blekemiddel og vann. Spray blekemiddel over mose og skrubbe den med en skurebørste. Hvis mosen beviser virkelig sta, spray det med blekemiddel og vente ca 15 minutter før skrubbing. Den avstand i tid vil tillate blekemiddel for å bryte ned organismer. Bruke ekstrem forsiktighet når du arbeider på taket, eller ringe en profesjonell taktekking tjeneste for å fjerne mosen på dine vegne.