Hovudside

Hvordan Test for vannhardhet

by Walther

Det mest vanlige problemet er vannhardheten, noe som er forårsaket av kalsium. Ingen naturlig vannforsyning er fri for hardhet. Hardheten måles i korn per gallon, deler per million eller milligram per liter. Hvis du tester svømmebasseng vann, vil de fleste svømmebasseng butikker teste vannet ditt gratis hvis du tar med i en prøve. Men kan du teste vannet ditt for hardhet i ditt hjem eller i bassenget ved hjelp av en vannhardhet test kit.

Bruksanvisning


Hvordan Test for vannhardhet


•  Kjøp en vannhardhet test kit på din lokale maskin eller svømmebasseng butikken. Inne er to hetteglass fylt med væske, en merket GH (for generell hardhet) og den andre KH (karbonathardhet). Det vil også være to tomme rør i settet.

•  For å teste ditt hjem vann, fylle den tomme rør med vann fra springen. Fyll den bare til "test" linje. Sett 2-3 dråper av GH flytende i vannet. Tillate dråpene til å bosette seg og se på resultatene. Prøverøret er laget for å vise deg hvis GH nivået i vannet ditt er for høyt eller lavt.

•  Ta den andre tom tube og fylle den med vann fra springen. Gjenta trinn to ved hjelp av KH væske. Sjekk resultatene for å avgjøre om KH er for høy eller lav.

•  Når du har bestemt hvorvidt vannet er vanskelig, kan du bestemme hva som skal skje dersom det er nødvendig, for eksempel å kjøpe et kalkfilter for å fjerne hardhet.