Hovudside

Kan Planter annet enn Tomater Grow Upside Down?

by Walther

Kan Planter annet enn Tomater Grow Upside Down?

Opp ned hagearbeid har blitt litt av et raseri. Innføringen av en populær beholder med en søt navn brakt prosessen ut i mainstream, men det har blitt gjort alt sammen av noen gartnere. Tomater er det vanlig plante dyrkes, men du kan bruke nesten alle vining eller spredning plante som ikke bærer stor frukt. Opp ned hage sparer plass og lar tyngdekraften til å vanne plantene og gi næring. Sollys og luft kan få tilgang til alle sider av bladene produsere en sunnere plante.

The Reasoning


Opp ned hage fjerner behovet for å endre en jord seng, luke og bruke bur eller staver. Måten beholderne fungere er gjennom tyngdekraften. Tyngdekraften gir en langsom tilførsel av vann og mat som det drypper ned gjennom jordsmonnet. Dette gir plantene tid til å absorbere det de trenger uten å ha gjennomvåte våte røtter som kan forårsake råte og sykdom. Den ekstra luftstrøm bidrar til å hindre soppsykdommer og forbedrer evnen til pollinatorer å gjøre jobben sin. I løpet av dagen solen har tid til å røre på alle bladoverflatene som forbedrer fotosyntese og plante sukker produksjon.

Typer planter


Overraskende, er tomaten ikke den eneste plante som kan dyrkes opp ned. For planters med en åpning på bunnen, vinranker og spre planter som fungerer best. Jordbær, agurk, liten sommer squash, bønner, paprika og aubergine kan alle bli vokst invertert. For en komplett salat container kan du plante salat, bunching løk eller reddiker på toppen. Enda flere alternativer åpne opp når du planter ut av sidene av beholderen. Erter kan flommer nedover sidene og urter kan friske opp periferien.

Hvordan Plant


Du kan bruke en solid pose eller kjøpe en planter, men en 5-gallon bøtte er veldig nyttig for tyngre avlinger. Du må lage et hull i bunnen for å imøtekomme din plante eller lage hull i siden. Tråd plantene inn i hull og dott avis eller Sphagnum mose rundt roten ballen for å holde dem på plass. Fyll bøtte med jord og henge. Du kan bruke melk mugger eller plast brus flasker med samme metode.

Stell av Upside Down Planter


Planter i opp ned containere vil tendens til å tørke ut raskt. Planting litt mose eller små urter på den eksponerte toppen vil bidra til å holde fuktighet i, men du vil fortsatt ha til vann oftere enn du gjør andre typer beholdere. En løsning er å pakke innsiden av beholderen med torvmose som vil hindre fordampning og suger opp vann som en svamp. Gjødsel, beskjæring og skadedyr omsorg er alle håndteres akkurat som planter i bakken. Høsting er enkelt som plantene kan henges utenfor døren din, og frukt og grønnsaker dingle innen rekkevidde.