Hovudside

Hjelp med en Lemon Tree

by Walther

Hjelp med en Lemon Tree

Sitrontrær tilpasse seg godt til hjemmefrukthager i halvtropisk klima som Florida og Sør-California. Forstå potensielle skadedyr og sykdommer felles for sitrustrær er nøkkelen til voksende sunn, rikelig sitrontrær. Det er også viktig for hjemmet sitrus gartner til å plante sitroner i et ideelt sted og administrere riktig fôring og vanning gjennom hele vekstsesongen.

Sidevalg


Det første trinnet i å vokse en vellykket hjemme sitron frukthage er å velge riktig plantestedet. De fleste sitrustrær er ikke kaldt hardfør og krever betydelige mengder sol for å trives, ifølge University of California. For best resultat, anlegg sitrontrær i godt drenert jord med tilgang til minst seks timer daglig sollys. Beskyttelse mot tøffe vind er også nødvendig, spesielt for unge trær.

Kutting og formering


Sitrontrær ikke krever tung beskjæring, men de utvikler skudd og suckers. De sunneste trærne har en sterk stilk og en avrundet baldakin. Skudd og suckers som vokser vilt fra treet kan true denne strukturen. Disse sekundære vekster utvikler vanligvis fra treet i bagasjerommet eller hovedgrener. Like etter årlig blomstringen, sjekk treet for skuddene eller suckers. Fjerne dem etter behov med beskjæringssakser.

Vanning


Sitrontrær foretrekker langsom og jevn vanning. Seks til 10 inches av vann per måned er ideelt i sommer. Splitte vanning i flere anvendelser av ca 2 til 3 inches, vanning om hver syv dager, University of California anbefaler. Vann rundt treet kalesjen er drypp linje.

Gjødsling


Sitrontrær kreve flere gjødsel søknader gjennom hele året, gjerne i februar, mai og september, anbefaler Texas A & M Aggie Hagebruk nettside. Å vite alderen på treet er nøkkelen til å gi riktig gjødsling. Sitrontrær krever en kopp ammoniumsulfat for hvert år av alder. For eksempel krever en 3-år gamle treet tre kopper gjødsel hvert år. Gi en 3-åring treet med en kopp av gjødsel i februar, en annen i mai og den endelige cup i september.

Pest Management


En annen nødvendig skritt for hjem fruktdyrkere er å utvikle en forståelse av de vanligste skadedyr og sykdommer i sitrontrær. Vanlige skadedyr inkluderer bladlus, sitrus cutworm, sitrus blad gruvearbeider, skala, midd og whiteflies. De fleste kan behandles med en vanlig insekticid søknad. Flere soppsykdommer kan føre til råtnende tre, blad flekker og en nedgang i fruktproduksjon. Kontakt det lokale landbruket forlengelse kontor for informasjon om sitrus sykdommer ofte sett i lokalområdet.