Hovudside

Hvordan lage Wood Look Primitive

by Walther

Hvordan lage Wood Look Primitive

Moderne trebearbeidingsverktøy gi oss uberørte, myke kanter, firkantede hjørner og godt slipt ansikter, og tykkelse høvlet til perfeksjon. Inntil 100 år siden, disse tingene bare var mulig for den mest dyktig håndverker, som måtte produsere disse resultatene med enkle håndverktøy. Når du oppretter stykker som har det primitive utseende dager gått, har den moderne woodworker to valg: Gå tilbake til håndverktøy, eller omvendt utvikling utseendet av ditt materiale.

Bruksanvisning


Tooling Wood


•  Hell en kopp hvit eddik i en glasskrukke med skrulokk, for eksempel en tom sylteglass eller annet tømt matbeholder som har blitt vasket. Slippe 1/2 stykke fin stålull i eddiken og skru lokket ned stramt. Sette glasset på et varmt mørkt sted å "bratt".

•  Legg trelast ut på så hester. Bruk et rivjern plan å skrape kantene av styrene. Hold skraping ganske lett, akkurat nok til å gjøre det ser hånd-arbeidet. Litt endre vinkelen på flyet som du jobber sammen styrets kanten til å ta mer eller mindre materiale fra kanten som du går.

•  Bruk en grov rasp å skrape noen korte seksjoner langs hver kant, 3 til 4 inches lang, med rasp i en 45-graders vinkel til forsiden av brettet for å velte seg kanten enda mer. Dette skaper en "bølget" effekt langs kanten av brettet. Arbeid sakte, tar bare så mye materiale som du trenger for å få det utseendet du ønsker, uten å endre dimensjonene på brettet.

•  Hammer ansiktet av styret med den runde hodet av en ball-peen hammer, trommet på bordet for å gi den en hånd-chipped blikk, som om arbeidet med en øks. Tillate hammeren for å slippe inn i overflaten, heller enn slående det full kraft. Spre slagene ut over overflaten, og skaper mer i enkelte områder, mindre i andre.

Avslutte Look


•  Varm opp en vedovn med et flatt blad tips om 1/4 tommers bred. Bruk den til å huljern ansiktet av brettet ditt i noen få steder, og skaper brenner i overflaten. Dra det langs kanten av brettet til lett svi det.

•  La eddik og stålull til å sitte i 24 timer. Åpne glasset, med toppen vendt bort fra deg for å unngå røyk. Ta på tykke gummihansker og fjern stålull fra glasset. Påføre et lag med eddik løsningen til overflaten av brettet for å oksidere og "alder" det til en sølvgrå.

•  Påfør eddik løsningen til alle friske snitt kantene på din ferdige stykket å blande det inn i omkringliggende overflaten. Skape en mer værbitt utseende ved å bruke mer eddik, eller sand overflaten lett å lette effekten som ønsket.