Hovudside

Hvordan å sammenligne typer kunstig lys på plantevekst

by Walther

Når du ønsker å sammenligne ulike typer av kunstig lys for plantevekst, er det en rekke ting du bør vurdere, minst som er de typer lys. Først av alt, vekstforhold må være nøyaktig den samme for å gi et sant bilde av effekten av kunstig lys vil ha. Dernest må hvert lys opprettholdes på samme høyde som de andre, så selv om wattstyrke og sammensetning av pærene kan være forskjellig, vil plantene får omtrent samme mengde lys. For det tredje må plantene være av samme type.

Bruksanvisning


•  Pot så mange planter som du ønsker å gjennomføre denne sammenligningen, ved å sette dem i jord og vanning grundig. Salat eller reddik plantene vokser raskt og gjøre en god test emne, men realistisk, kan en hvilken som helst plante bli brukt så lenge som det er tillatt å vokse på nøyaktig samme måte som de andre.

•  Plasser hver potteplante i en fire meter høy pappeske på toppen av enten patio klosser eller bøker. Flere klosser eller bøker vil gjøre det enkelt å fjerne en om gangen for å holde anlegget på samme nivå som det vokser. Boksene på denne høyde vil begrense utelys fra å påvirke veksten av plantene. Bruk målebånd for å få en måling av 24 inches fra toppen av anlegget til toppen av boksen.

•  Plasser valg av vokse lys på toppen av hver boks, slik at det stråler rett ned på hver enkelt plante. Du kan bruke noen eller alle forslagene, ett for hver boks, og effekten på hver pære vil gi omtrent samme mengde økende lysstyrke på 2-fots høyde.

•  Gi hver plante nøyaktig samme mengde plante mat, vann og lys. Lysene skal stå på i 16 timer per dag, og slått av for de resterende åtte timer.

•  Observer plantevekst over en to til tre ukers periode i hver boks, lenger hvis det er ønskelig, deretter måle den endelige vekst etter den avsatte tiden er utløpt. Plantene som vokser den høyeste og blad ut mest vil være de som gjør best under en bestemt kunstig lys.