Hovudside

Slik Care for Gala Apple Trees

by Walther

Gala epler, som oppstod i New Zealand, kom til Amerika i 1965 og er nå en av Amerikas topp-ranking epler. Voksende Gala epletrær vil gi deg frukthage-frisk frukt rett fra treet. Her er hvordan å ta vare på trærne.

Bruksanvisning


Velge og Planting Gala Apple Trees


•  Velg 1 til 2 år gamle Gala epletrær. Dersom du har liten erfaring i opplæring av nye trær, kan du velge en dyrere 2-åringen-tre som har det meste av treningen gjort. Gala epletrær er delvis selv pollinatorer. Kjøper to eller flere trær vil øke utbyttet ditt.

•  Velg en planting plassering. Husk at Gala Epler foretrekker full sol og godt drenert jord, samt god plass. Forvente at Gala epletre å spre 22 meter i diameter. Gala epler er hardfør til -20 grader Fahrenheit, men vil ikke tolerere temperaturer på over 100 grader for lang.

•  Till kompost til planting området til ca en 18-tommers dybde. Space dine trær ca 25 meter fra hverandre, vann tungt og mulch 2 meter rundt for å holde røttene fuktig. Vanne annenhver dag for de første dagene og i tørkeperioder.

Beskjæring, Fôring og Høsting Gala Apple Trees


•  Strøm Gala epletrær om vinteren eller tidlig på våren året etter etter planting. Spre gjødsel under spredningen av grenene og være forsiktig for ikke å overfeed.

•  Thin frukt klynger til 2 per klynge. Gala epler er spesielt kraftig og trenger å fortynnes sterkt for å frembringe riktig dimensjonert og formet frukt.

•  Påfør en slags insekt kontroll. Du vil finne epletre insekt løsninger på Gardensalive.com. Gala epler er utsatt for Pærebrann, så se etter døde og døende skuddene om våren, særlig blomstrende spurs. Fjerne og ødelegge infisert materiale og bruke en anti-bakteriell spray.

•  Harvests dine galla epler ca 130 dager etter fremveksten av sine lys rosa blomster. Ett tre kan produsere mellom 6 og 12 bushels av epler, og de vil holde godt i ca 2 måneder.

•  Beskjær din Gala Epletre. Den 1-åringen Gala trenger mer trening, så beskjære det i vinter, noe som vil oppmuntre til mer strukturell vekst. Etter de første årene, sviske i løpet av våren for å oppmuntre fruktproduksjon. (Se relaterte eHow artikkel med tittelen "Hvordan å beskjære en Apple Tree" for mer generelle retninger.)

Tips og advarsler


  • Galla pollinates andre mid-sesongen blomstrende epletrær og kan plantes med andre mid-season varianter, for eksempel Cortland og Jonagold, for å øke deres avkastning.