Hovudside

Hva er meningen med en Jade Plant?

by Walther

Hva er meningen med en Jade Plant?

Jade anlegg (Crassula ovata) blir ofte kalt "vennskap plante" eller "penger treet", og er et fast innslag i mange asiatiske husholdninger. Betydningen av jade anlegget er velstand. Jade planter dyrkes som potteplanter, som brukes i bonsai hager eller dyrkes utendørs i varmt klima.

Betydning


Jade anlegget er brukt i praksis av Feng Shui for å tiltrekke flyten av penger. Feng Shui er den kinesiske kunsten å skape balanse og harmoni av energier i et rom. Utøverne mener at "penger treet" bringer balanse til det sørøstre hjørnet av et hjem. Jade anlegg er et av de plantene som brukes på denne måten. En jade anlegget er ofte plassert i nærheten av et kassaapparat i kinesisk tradisjon som en måte å tiltrekke velstand. Noen kaller det "dollar treet."

Betraktninger


Jade er en saftig som gjør det bra med sjelden vanning og tørre forhold. Bladene er ovale, og når ferske vannet ligne mynter. Disse plater kan lett benyttes til å forplante planten ved å sette dem i jorden i en vinkel, støttet mot en støtte. Bladene vil heie, noe som gjør jade en enkel plante å dele. Jade blir ofte kalt "vennskap anlegget."

Eviggrønne planter


Jade anlegget er en eviggrønn, holde sin løvverk hele året. Evergreens er knyttet til symboler for ungdom og vekst.

Varianter


Den mest anerkjente jade anlegget er crassula ovata.This ekte jade er funnet i Sør-Afrika. Det er en etterfølgende jade plante som faktisk er fra familien Kleinia petraea. Sortar av ekte jade planter kommer med spraglete blader. Røde stripete bladene er funnet i Crassula ovata arborescens jade.

Forsiktighetsregler


Jade planter vil dø fra overwatering og bladene vil brenne fra overeksponering for lys. Dette er ofte årsaken til skade eller død i jade planter.