Hovudside

Ghost Orchid Fakta

by Walther

Spøkelset orkide er en de mest sjeldne orkideer i verden. Det er så sjelden fordi det nesten umulig å dyrke orkideer utenfor sitt naturlige miljø. Det bare vokser i sumpområder, som er svært fuktig og fuktig. Det er klassifisert som en truet art og er ikke lov til å bli fjernet fra sitt naturlige habitat.

Historie


Den første spøkelse orkidé ble oppdaget i Cuba på 1800-tallet. Den ble oppdaget i Florida mange år senere. Ghost orkideer har blitt posjert i hundrevis av år, og i dag en moden plante kan selge for hundrevis av dollar. I Florida, bare ca tusen planter som gjenstår. De er oppført som truet og er syltetøy i statlige parker, der publikum har svært begrenset tilgang til spøkelse orkidé.

Identifikasjon


Spøkelset orkide er vanskelig å legge merke til i sumpen området der den ligger, fordi den har grønne, grå og hvite røtter som vokser over en vertstreet. Det har ikke noen blader. Den kalles en epiphyte, noe som betyr at det vokser koblet til en annen plante. Spøkelset orkide bare blomstrer i tre uker, fra april til august. Det vil blomstre ett til 10 blomster. Blomsten ligner en hvit frosk flyr i luften. Mens det er blomstringen, utelater spøkelset orkide en såpe-lignende lukt.

Geografi


Spøkelset orkidé har bare blitt funnet i sørvestlige Florida og Cuba på grunn av høy luftfuktighet og sumplignende forhold. Spøkelset orkide vokser ikke noe annet sted i USA. Det er antatt at spøkelset orkide kom til USA USA USA fra trekkfugler fra Sentral- og Sør-Amerika.

Betydning


Spøkelset orkidé har ført til mange tilfeller av ulovlig jakt. Kanskje en av de mest kjente tilfellene var i 1994, da et anlegg forhandler ble tatt i å stjele tre spøkelses orkideer. Han ble arrestert og historie førte til roman skrevet av Susan Orlean tittelen "The Orchid Thief". Boken var basert på den sanne historien om anlegget krypskytter og førte til populariteten til spøkelse orkidé. Boken ble senere omgjort til en film som heter "Adaptation". Den krypskyting av spøkelset orkidé har ført til lover mot å stjele den sjeldne planten.

Betraktninger


Spøkelset orkide er en sjelden skjønnhet som trenger ekstra beskyttelse for å sikre at den sjeldne planten vil være rundt i årene som kommer. Koking er ikke det eneste problemet for spøkelset orkidé. Klimaendringer er forekommende og forårsaker noen områder av Florida for å ha en stor fryser. Svært kalde temperaturer er dårlige forhold som påvirker spøkelse orkidé vekst. Et annet problem for spøkelset orkideen er kilden til vann. Florida har skapt kanalene for å drenere vann for å gi til andre. Dette har senket mengden vann spøkelset orkide mottar. Det er viktig å holde spøkelset orkide på listen over truede dyrearter eller annet det kunne være utdødd.