Hovudside

Hva slags blader Har en Sunflower har?

by Walther

Hva slags blader Har en Sunflower har?

Den brede gule blomster av Solsikke, "vanlig solsikke", er lett gjenkjennelig som en elsket ikon av sommersesongen, og når høsten kommer, sine frø lage velsmakende snacks for folk og sangfugler likt. Hvis du ikke har sin karakteristiske blomstene for å hjelpe deg, men må du identifisere solsikke bruker bladene.

Leaf Arrangement og gruppering


Blad arrangement refererer til et mønster i hvilket bladene komme fra en plantes stamme. Motsatte blader forekommer parvis rett overfor hverandre, mens alternative bladene - det arrangement som beskriver solsikke - dukke opp enkeltvis på begge sider av stammen.

Blad gruppering refererer til enten ett blad, benevnt et enkelt blad, eller flere brosjyrer som er kjent som en forbindelse blad utvikles fra en enkelt knopp. Solsikker besitter enkle blader: en enkelt blad kommer ut hver knopp.

Leaf Shape


Solsikke blader varierer noe i form, avhengig av sorten. Botaniske begreper som brukes for å beskrive formen på solsikke blader inkluderer ovate, cordate og deltoid. Eggformete blader har en enda oval form. Cordate bladene har et hjerte form, med stammen festet på toppen av hjertet og blad smalner til et punkt. Deltoid bladene er trekantet form, med stammen er festet til den brede basen av trekanten.

Blad Marginene


Observere formen på bladet marginer hjelper deg også når du skal identifisere en ukjent plante. Som med blad former, kan ulike solsikke sortar har litt forskjellige utseende blad marginer. Du kan se solsikke permisjon marginer beskrevet som hele eller som tannet. Hele blad marginer betyr at kanten av bladet ser glatt ut, uten skarpe, fliker eller bølgete kanter. Toothed kanter, som navnet antyder, er ujevne, med små, selv spisse "tenner" langs helheten av bladet kanten.

Andre Leaf Informasjon


Ordningen, gruppering, form og marginer i solsikke blader er ikke spesielt tydelig, og mange andre planter dele denne beskrivelsen. Imidlertid kan andre trekk av solsikken løvverk hjelpe deg å identifisere denne planten i fravær av en blomst. Selv solsikke blader varierer i størrelse, igjen avhengig av sorten, de store blomstre sortar har ofte blader å matche, og en enkelt solsikke blad kan måle seg med en fot i lengde.

Solsikke etterlater også har et lag med stive hår som gir bladene en særegen følelse når du håndterer dem. På grunn av disse hårene, solsikke blader ofte føler ru å ta på.