Hovudside

Lucky Bamboo Økende Tips

by Walther

Lucky Bamboo har blitt stadig mer populær i USA med veksten av Feng Shui og interesse for asiatisk kultur. Mange tror at bambus bringer hell eller lykke til hjemmet eller eier. Hva kan komme som et sjokk for mange stolte Lucky Bamboo eiere er at Lucky Bamboo kan bringe hell, men det er ikke bambus. "Dracaena sanderiana," hennes vitenskapelige navn, er et medlem av liljefamilien hører hjemme i Kamerun i tropisk Vest-Afrika, ikke engang i nærheten av det gamle Kina.

Lettstelt


Lucky Bamboo er likevel en vakker plante, lettstelt innendørs. Den vokser lenger i jord, men er vanligvis selges i vann. Sin Vannet bør skiftes minst to ganger i måneden. Hvis springvannet er salt, myk eller har for mye fluor, vil anlegget begynne å gul.

Tilsetningsstoffer


Vannstand er optimalt holdes på omtrent en tomme fra anlegget base. Gartnere varierer i mening fra å ikke bruke noen tilsetningsstoffer til tidvis å legge en svært mild vekst hjelpemiddel som African Violet gjødsel.

Vilkår


De fleste gartnere anbefaler flaske eller filtrert vann for å sikre lang vekst. Den vokser godt i indirekte sollys med temperaturer fra 16 ° C til 29 ° C og middels fuktighet. Hvis anlegget er truffet med for mye direkte lys eller hennes røtter få overfylt, vil hun også gul og wilt.

Naturlig Gulning


I løpet av våren, er det en naturlig gulning og fallende av blader. Så lenge du har fulgt instruksjonene ovenfor, bør anlegget fornye.

Nye planter


Nye stilker kan dyrkes fra morplanten ved å skjære med en skarp kniv rett under en felles. Plasser den nye skjære i ferskvann. Sporadisk spray med en fin tåke kan bidra til ny vekst.

Nyplanting


Lucky Bamboo kan plantes til en større pott innendørs eller flyttet utendørs i et passende sted og klima. Anlegget skal overføres til en pott på minst 2 inches større at det som kom inn, eller gitt en base av en jordblanding eller løs sand. Rådføre seg med en gartner eller blomsterhandler for en generell potting jord. Vær sikker på at det er sendt ut. Hvis tettpakket, kan du legge torvmose eller perlite. Ved å blande egen jord, en blanding som er blitt funnet å arbeide er en del perlitt eller sand, en del humus eller fuktig torv, en lys dusting av kalk og en del kommersielle plantejord.

La bladene


Mens ekte bambus er spiselig og brukes for å bygge, spising, servise, klær og mange andre bruksområder, bladene av Dracaena sanderiana er farlig for husdyr og barn. Gule og brune blader bør kuttes av og kastet ut.