Hovudside

Fordeler med Uorganisk gjødsel

by Walther

Fordeler med Uorganisk gjødsel

Kunstgjødsel har flere fordeler i forhold til naturgjødsel. Den lar deg nøyaktig planlegge ut type, mengde og konsentrasjon av de næringsstoffene du setter i jorda. Kunstgjødsel gjør det enklere å lage en nøyaktig befruktning plan som vil redusere unødvendig befruktning, slik at du sparer tid og penger.

Søknad


Kunstgjødsel kommer i en rekke former som gir flere alternativer for programmet. Mengden av gjødsel som du må bruke er vanligvis basert på mengden av nitrogen i gjødsel. Flytende og faste pellets gjødsel blir utlevert ved hjelp av en mekanisk sprøyte montert på en traktor eller en manuell sprederen. Disse to typer gjødsel har fordelen av slik at du kan velge mengden og konsentrasjonen av gjødsel du bruker på jorda. Uorganiske gjødningsstoffer er også lett å påføre under overflaten av bakken, noe som gjør det lett å injisere gjødsel i jordsmonnet.

Hovedbestanddelene


De fleste uorganisk gjødsel inneholder en viss mengde av de tre viktigste kjemikalier planter krever for sunn vekst. Hver type uorganisk gjødsel er rangert av mengden av nitrogen, fosfor og kalium den inneholder. Disse gjødsel er spesielt formulert for å gi spesifikke mengder av hver disse kjemikaliene for plantene dine. I kombinasjon med jord testing kan du bruke et uorganisk gjødsel for å planlegge ut de nøyaktige mengder gjødsel plantene dine trenger.

Supplerende næringsstoffer


I tillegg til de tre viktigste næringsstoffer som finnes i de fleste uorganiske gjødningsstoffer, planter krever en rekke andre næringsstoffer som er kjent som mikronæringsstoffer. Disse næringsstoffer omfatter sink, kobber, jern, molybden, mangan, bor og flere andre næringsstoffer. Jordsmonn som er mangelfulle i en av disse mikronæringsstoffer kan lett endres ved hjelp av en uorganisk gjødsel som inneholder en formulering av disse mikronæringsstoffer. Over gjødsling med mikronæringsstoffer kan skape giftige nivåer av disse kjemikaliene som vil skade plantene dine. Ved hjelp av kunstgjødsel med mikronæringsstoffer i forbindelse med jord testing vil sikre rik, sunn plantevekst.

Betraktninger


Selv uorganisk gjødsel er generelt billigere og enklere å jobbe med enn naturgjødsel de har flere ulemper. Mange kunstgjødsel er en form for salt som kan øke saltinnhold i jord til giftige nivåer hvis de er over brukt. Uorganisk gjødsel er også mer utsatt for utvasking, noe som gjør dem mindre effektive under regnværsperioder. Utlekkings tendensen av uorganiske gjødnings betyr også at de har en potensiell miljørisiko for nærliggende vannkilde. For å unngå å miste din gjødsel til utvasking, unngå gjødsling kort tid før regnskyll eller bruke din gjødsel under overflaten av jorden.