Hovudside

Ved å plante Spirea

by Walther

En av de mest brukte blomstring landskaps busker, de spireas vokse til høyder på opptil 3 meter. Planten vokser best i delvis eller full sol med best blomstring ytelse sett på busker utsatt for fullt solskinn. Spirea er ganske lett å vokse og transplantasjon, ifølge University of Clemson. Gartnere har alternativer når man skal plante Spirea.

Vår


Våren planting er en av de to anbefalte planting ganger. Generelt, planting Spirea før begynnelsen av den aktive vekstsesongen er best. Dette vil sette anlegget i sin permanente plassering når det begynner aktiv vekst for sommeren. Avhengig av anlegget størrelse og kraft det kan ikke blomstre første året.

Høst


Det andre alternativet for å plante Spirea er i høst. Plant etter utløpet av den aktive vekstsesongen, noe som gjør at anlegget for å bygge så mye styrke og energi som mulig før under stress av planting til et nytt sted. Å dele en eksisterende busk i to for å plante om høsten er best.

Hvor å plante


Spirea vokser godt i sin helhet til delvis sol og nesten alle typer jord. Unngå områder hvor jorda er mettet med vann. Spirea er ofte plantet langs eiendomsgrenser som en hekk eller skjerm eller langs stiftelser. Anlegget er kjent for sin mangel på problemer med insekter eller sykdommer, i henhold til Virginia Polytechnic Institute.

Beskjæring


Sviske våren-blomstringen Spirea etter ferdigstillelse av blomstringstiden. Sviske sommer-blomstrende busker i vinter. Generere en ny flush av blomster ved å knipe eller snipping falming blomstrer som den voksende sesongen skrider frem. Fjern skadede canes på bakkenivå i løpet av vinteren.